Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

GT World Challenge Endurance

Frederik Schandorff ser frem til 24 benhårde timer på legendarisk racerbane

GT World Challenge
Endurance 

22/10/20 

Lamborghini-juniorkøreren Frederik Schandorff vil overtage mesterskabsføringen i GT World Challenge, når 24-timersløbet på Spa-Francorchamps flages grønt den kommende weekend.
 

Efter to succesfulde afdelinger af GT World Challenge Europe Endurance Cup, hvor Frederik Schandorff har sikret henholdsvis en sejr og en andenplads for det britiske Barwell-team, ligger den danske Lamborghini-juniorkører på en foreløbig andenplads i Silver Cup-mesterskabet. Kun ét point adskiller Schandorff fra de førende rivaler, men sådan skal det ikke blive ved, lyder det fra danskeren, som stiller op til weekendens 24-timersløbet på Spa-Francorchamps.


(Foto: GT WORLD CHALLENGE)

– Vi har haft en stærk sæson indtil videre, og selv om vi havde motorproblemer på Nürburgring i seneste afdeling, lykkedes det os alligevel at slutte løbet på en andenplads. Vi har en stærk pace og et effektivt crew, som de seneste løbsweekender har sikret os feltets hurtigste pitstops, så i weekenden skal den sidde lige i skabet, så vi har det bedste udgangspunkt for finalen i november, lyder det fra Frederik Schandorff.


(Foto: GT WORLD CHALLENGE)

Den 23-årige Lamborghini-kører skal igen dele sin sorte Lamborghini Huracán GT3 EVO #78 sammen med finske Patrick Kujala og WEC-løbsvinderen og ELMS-mesteren Alex MacDowall. Det er ikke danskerens første 24-timersløb, eftersom han sidste år vandt 24-timersløbet i Dubai – og takket være Frederik Schandorffs gode starter de seneste løb er han blevet valgt til at være første mand i bilen i weekendens løb.


(Foto: GT WORLD CHALLENGE)

– Med 56 biler til start på en lynende hurtig og ekstremt udfordrende bane som Spa-Francorchamps forventer jeg et løb, hvor der ikke bliver givet ved dørene. Vi nærmer os afslutningen på mesterskabet, og der bliver kæmpet hårdt om pointene samtidig med, at 24-timersløbet på Spa-Francorchamps i sig selv er et prestigefyldt løb, som alle vil gøre meget for at vinde.


(Foto: GT WORLD CHALLENGE)

– Flere teams vælger at sætte en fjerde kører i bilen, men vi holder os til vores faste lineup med tre kørere, hvilket jeg er glad for. Vi er tre stærke profiler, som kender hinanden, og det giver os de bedste muligheder for at skabe et godt og stabilt flow i løbet. Vi deltog i den officielle test tidligere på måneden, og vi føler, at vi stiller op et stærkt og velforberedt hold. Jeg har virkelig set frem til det her løb, som er kalenderens højdepunkt for hele teamet, så nu skal vi bare i gang.


(Foto: GT WORLD CHALLENGE)

24-timersløbet på Spa-Francorchamps skydes i gang med træning og kvalifikation torsdag, mens super pole afgøres fredag aften. Løbet flages grønt lørdag klokken 15.30, og grundet overgangen fra sommer- til vintertid, viftes målflaget allerede søndag klokken 14.30. Løbet kan følges live via seriens website.

TIDSPLAN – 24 HOURS OF SPA-FRANCORCHAMPS

Torsdag 22. oktober
11.10 – Træning #1 (90 min)
15.15 – Prækvalifikation (90 min)
18.55 – Kvalifikation #1 (15 min)
19.17 – Kvalifikation #2 (15 min)
19.39 – Kvalifikation #3 (15 min)
20.01 – Kvalifikation #4 (15 min)
20.35 – Træning #2 (90 min)

Fredag 23. oktober
17.30 – Warm-up (30 min)
18.20 – Super Pole (30 min)

Lørdag 24. oktober
15.30 – RACE (24 timer)

Følg løbet LIVE her:
https://www.gt-world-challenge-europe.com/live

Frederik Schandorff Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Spa-Francorchamps
  • 25/10/20 - Spa-Francorchamps - GT World Challenge Endurance
  •      ASETEK SIMSPORTS