Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT World Challenge Endurance

Efter podieplads på Le Mans: Nicklas Nielsen klar til 24-timersløb i Belgien

GT World Challenge
Endurance 

22/10/20 

Den danske Ferrari-fabrikskører Nicklas Nielsen vil kæmpe for et nyt topresultat, når 24-timersløbet på Spa-Francorchamps flages grønt den kommende weekend.
 

Nicklas Nielsen præsterede en af karrierens mest imponerende bedrifter, da han i september sikrede en tredjeplads i et benhårdt og nervepirrende Le Mans sammen med AF Corse-teamet og teamkammeraterne Emmanuel Collard og Francois Perrodo. Den kommende weekend får danskeren igen mulighed for at vise sine evner i et 24-timersløb, når han stiller op til GT World Challenge-sæsonens højdepunkt på den belgiske Formel 1-bane, Spa-Francorchamps.


(Foto: GT WORLD CHALLENGE)

– Jeg glæder mig! Hvor Le Mans er WEC-seriens største begivenhed, så er 24-timersløbet på Spa-Francorchamps jo GT World Challenge-kalenderens højdepunkt. Desværre er vi bagud på point i mesterskabet efter vores hårde exit i første sving i seneste afdeling på Nürburgring. Med kun fire løb i mesterskabet er der simpelthen ikke råd til at udgå. Men det betyder til gengæld, at vi nu kan være mere aggressive og tage nogle flere chancer, end vi ville gøre, hvis vi havde noget at forsvare, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: GT WORLD CHALLENGE)

Danskeren stiller til start i AF Corse-teamets Ferrari 488 GT3 #51 med sit sædvanlige GT World Challenge-lineup, britiske James Calado, som tog pole position i Spa-løbet i 2017, og italienske Alessandro Pier Guidi, som to gange har vundet den belgiske langdistanceklassiker. Hele 56 GT3-biler stiller op i det store løb, som er repræsenteret af hele 28 fabrikssupporterede teams i Pro-klassen.


(Foto: GT WORLD CHALLENGE)

– Sammenlignet med Le Mans er 24-timersløbet på Spa-Francorchamps mere fysisk krævende, fordi banen er meget kortere, hvilket giver dig mange flere sving at skulle igennem. Det bliver spændende at opleve, og jeg er enormt taknemmelig over at debutere i løbet sammen med to så erfarne profiler som Calado og Guidi. Jeg forventer absolut et actionpræget løb med tætte og aggressive dueller. Oven i det tyder det jo på, at vi kan forvente lidt regn, hvilket kun vil pifte det endnu mere op.


(Foto: GT WORLD CHALLENGE)

24-timersløbet på Spa-Francorchamps skydes i gang med træning og kvalifikation torsdag, mens super pole afgøres fredag aften. Løbet flages grønt lørdag klokken 15.30, og grundet overgangen fra sommer- til vintertid, viftes målflaget allerede søndag klokken 14.30. Løbet kan følges live via seriens website.

TIDSPLAN – 24 HOURS OF SPA-FRANCORCHAMPS

Torsdag 22. oktober
11.10 – Træning #1 (90 min)
15.15 – Prækvalifikation (90 min)
18.55 – Kvalifikation #1 (15 min)
19.17 – Kvalifikation #2 (15 min)
19.39 – Kvalifikation #3 (15 min)
20.01 – Kvalifikation #4 (15 min)
20.35 – Træning #2 (90 min)

Fredag 23. oktober
17.30 – Warm-up (30 min)
18.20 – Super Pole (30 min)

Lørdag 24. oktober
15.30 – RACE (24 timer)

Følg løbet LIVE her:
https://www.gt-world-challenge-europe.com/live

Nicklas Nielsen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Spa-Francorchamps
  • 25/10/20 - Spa-Francorchamps - GT World Challenge Endurance
  •