Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT4 European Series

Bastian Buus vil forsvare mesterskabsføring på Spa-Francorchamps

GT4 European Series 
22/10/20 

Det danske Porsche-talent Bastian Buus stiller i weekenden til start på den belgiske Formel 1-bane, Spa-Francorchamps, hvor han skal forsvare sin stærke føring i det europæiske GT4-mesterskab.
 

Bastian Buus stiller den kommende weekend op i femte afdeling af GT4 European Series, hvor den blot 17-årige danske Porsche-kører allerede i sin debutsæson har taget føringen i Pro-Am-mesterskabet. Det bliver anden gang indenfor blot en uge, at danskeren stiller til start i et stort racerløb. Bastian Buus deltog nemlig i sidste weekend i det tyske DTM Trophy, hvor han var stand-in for Allied-Racing-teamets faste kører i mesterskabet.


(Foto: BASTIAN BUUS RACING)

– Det var en fed oplevelse også at være med i DTM-serien for en weekend. Jeg sluttede som bedste Porsche i feltet og satte næsthurtigste omgangstid i andet løb, men med en sjette- og en ottendeplads blev det desværre ikke til de topresultater, som vi havde håbet på. DTM Trophy har Hankook som dækleverandør, og de matchede ikke vores Porsche lige så godt, som de Pirelli-dæk, vi normalt kører på i GT4-mesterskabet. Min opgave som gæst var imidlertid at køre nogle data i bogen for teamet, og jeg følte, at jeg fik det maksimale ud af bilen, så personligt er jeg godt tilfreds med indsatsen, lyder det fra Bastian Buus.


(Foto: BASTIAN BUUS RACING)

Den kommende weekend er Bastian Buus imidlertid tilbage i European GT4 Series, hvor han har stærke forventninger om igen at være med helt i front. Danskeren har sammen med sin faste makker, tyske Jan Kasperlik, været på vinderpodiet i alle afdelinger af mesterskabet, og i både tredje og fjerde afdeling på Nürburgring og Zandvoort imponerende det unge danske talent ved at vinde begge weekendens løb.


(Foto: BASTIAN BUUS RACING)

– Hvis det går rigtig godt, kan vi faktisk tage titlen i denne weekend, selv om der stadig resterer en afdeling af mesterskabet. Men vi vælger nok den sikre strategi, netop for at sikre, at vi slutter sæsonen af med den store pokal. Vi har en god føring lige nu, og dén skal vi bevare, så vi har det bedste udgangspunkt til finalen.

– Jeg har virkelig set frem til dén her weekend, særligt på grund af banen, som jo er en af de mest legendariske i verden. Som det ser ud nu, tyder det på, at vi får sæsonens første regnvejrsløb, hvilket godt kan blive en joker. Umiddelbart vil det være godt for os, eftersom vores Porsche tidligere har været rigtig stærk i regnvejr, og jeg har også selv haft nogle gode træningssessions i regn. Vi må tage tingene step for step. Hvis vi er hurtige, vil vi naturligvis køre efter en sejr. Hvis vi skal kæmpe for at nå farten, handler det om at få så mange point med hjem som muligt, lyder det fra Bastian Buus.


(Foto: BASTIAN BUUS RACING)

Hvor GT4-afdelingerne typisk afvikles lørdag og søndag, skal Buus og Kasperlik allerede i aktion fredag og lørdag, eftersom Spa-banen også lægger asfalt til GT World Challenge-mesterskabets 24-timersløb. Begge GT4-løb kan følges på seriens website.

TIDSPLAN – GT4 EUROPEAN SERIES – SPA-FRANCORCHAMPS

Torsdag 22. oktober
12.50 – Træning #1 (60 min)
17.35 – Træning #2 (60 min)

Fredag 23. oktober
11.10 – Kvalifikation #1 (20 min)
11.40 – Kvalifikation #2 (20 min)
15.25 – RACE #1 (60 min)

Lørdag 24. oktober
09.20 – RACE #2 (60 min)

Livestreaming og opdateringer: https://european.gt4series.com/live

Bastian Buus

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Spa-Francorchamps
  • 25/10/20 - Spa-Francorchamps - GT4 European Series
  •