Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

Årets sidste ræs for Eilertsen

Youngtimer 
21/10/20 

YoungtimerHenrik Eilertsen er ved at læsse racerbilen på traileren, forud for årets sidste asfaltbaneløb.
 

Automekanikeren fra Espergærde kører denne weekend finale i Youngtimer klassen på FDM Jyllandsringen, i det som er blevet til en noget forkortet sæson, i forhold til det som teamet planlagde sidste vinter.

Han skulle egentlig allerede have kørt ræs i BMW E46 M3 raceren for halvanden uge siden, men løbet på Padborg Park blev aflyst få dage før, da politiet trak tilladelsen tilbage i sidste øjeblik.

Det betyder også at Youngtimer blot tæller tre weekender, hvoraf de 3 dårligste ud af 6 indtil nu kørte heats skal smides væk. Henrik lå ellers rigtig godt til i mesterskabet, på en samlet 3. plads, med et pænt forspring til manden på 4. pladsen, som nu er smuldret væk til kun nogle få point. Det positive er at han også selv rykker tættere på førstepladsen. Derfor er der lidt ekstra kriller i maven, forud for weekenden.


(Foto: JJ Media)

Der bliver en ændring på mekanikersiden denne weekend, da Eilertsens ellers tro følgesvend Frederik Hansen er forhindret i at komme med. I stedet skal Jonas Willadsen med, men forhåbningen er selvfølgelig at han undgår at få sorte fingre, for så er det et tegn på at bilen er skruet godt sammen hjemmefra.

Det kan dog også være at der skal laves lidt setup arbejde på bilen, da der aktuelt meldes om mulighed for lidt skiftede vejr henover lørdagen.

Det specielle ved weekendens løb, er at det afvikles over kun en enkelt dag, hvor der kun er godt halvanden time imellem hver af de tre første kørsler på banen, mens der er hele to en halv time mellem Heat 2 og Heat 3. Det betyder dog også at der ikke er meget tid tilbage i teltet, mellem hver af kørslerne.

Den guldfarvede BMW med startnummer 269 er stadig forholdsvis ny for holdet. De har indtil videre ikke kørt ræs på FDM Jyllandsringen med den, men Henrik har allerede gode minder fra tidligere på året, hvor han deltog i Historisk 71 klassen, i teamets anden bil, hvor han vandt alle tre heats, som siden hen gjorde at han kunne sikre sig mesterskabet i den klasse.


(Foto: JJ Media)

Konkurrencen i Youngtimer er utrolig hård, hvor der er 16 konkurrenter til ham, blot i Division 2, som er den underklasse, som Eilertsen deltager. Derudover kører der hurtigere Division 1 biler, og langsommere Division 3 biler på banen samtidig, hvilket gør at der både skal overhales, samtidig med selv at blive overhalet. Heldigvis er banen lidt udenfor Silkeborg ikke en af de sværeste at overhale på, så det kommer forhåbentlig til at foregå gnidningsfrit.

Tilskuere må desværre stadig ikke komme til løbsweekenden, så i stedet må I følge med på Team Eilertsen Racing’s Facebook side, som holdet vil forsøge at holde opdateret, så vidt at tiden tillader det. Siden kan findes her: https://www.facebook.com/groups/210674739540154

Tidsplanen er som følger (med forbehold for ændringer):

Lørdag
09.05 Tidtagning
11.15 Heat 1
13.15 Heat 2
16.10 Heat 3

Team Eilertsen Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Henrik Eilertsen
  • Jyllandsringen
  • 25/10/20 - Jyllandsringen - Youngtimer
  •