Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT World Challenge Endurance

Michael Christensen skal forsvare sejr i stort 24 timers løb

GT World Challenge
Endurance 

21/10/20 

Michael Christensen skal i den kommende weekend forsvare sidste års sejr i det store 24 timers løb på Spa. Løbet er en af de sidste chancer for at få rettet op på en sæson, der har budt på flere skuffelser end succeser.
 

Den mere sejrsvante verdensmester i GTE Pro klassen Michael Christensen, har i 2020 kun vundet en enkelt sejr. Det er uvant for den danske Porsche fabrikskører, der har været forfulgt af uheld og også har måtte acceptere skuffelse på Le Mans grundet mekaniske problemer og i det efterfølgende 24 timers løb på Nürburgring, hvor han var ude grundet karantæne, da mekanikere i Porsches fabriksteam var testet positiv for Corona.


(Foto: Michael Christensen)

Skal Michael Christensen og hans to makkere hos Porsche, franske Kevin Estre og østrigske Richard Lietz, gentage sidste års flotte sejr, så skal rigtig meget flaske sig. Feltet på Spa gør løbet til den største event for GT3 biler med 56 biler til start.

Sidste års vindertrio skal køre KCMG's Porsche 911 GT3-R med startnummer 47, men de får stærk modstand fra et imponerende felt af sportsvogne fra Bentley, Mercedes, BMW, Audi, Ferrari, Honda, Lamborghini, Lexus, McLaren og Aston Martin. Heraf stiller 28 biler til start med et team af fuldtidsprofessionelle racerkørere.

"Det er et rigtig stærkt felt af biler og kørere, der stiller til start på Spa" fortæller Michael Christensen. "Så det bliver et hårdt løb og vi skal holde hovedet koldt og være taktisk smarte, hvis vi skal køre med om sejren. Det vil være fantastisk, at vinde løbet back-to-back, det er der ingen andre, der har gjort før. Det vil også rette op på en sæson, som har været meget skuffende. Det var svært, at se muligheden for at genvinde VM glippe på Le Mans.

Det var ikke grundet vores evner og gøren, men desværre har vi været for uheldige og upålidelige. Så jeg håber vi kan rette op på noget af det på Spa. Men der er også mange dygtige og hurtige unge talenter til start, som helt sikkert gerne vil bevise en masse, så jeg tror, der kan blive kørt hårdt. Her skal vi være smarte og tænke os om og sikre os, at vi ikke tager flere chancer end nødvendigt og dermed er med til sidst, når det gælder".

Michael Christensen er ikke eneste dansker på gridden, når løbet starter lørdag kl. 15.30. Ialt er syv danskere til start

Danskere til start ved Total 24 Hours Of Spa
Porsche 911 GT3-R #47, Michael Christensen
Bentley Continental GT3 #11, Nicolai Kjærgaard
Audi R8 LMS GT3 #33, Benjamin Goethe
Ferrari 488 GT3 #51, Nicklas Nielsen
Porsche 911 GT3-R #56, Mikkel O. Pedersen
Lamborghini Huracan GT3 Evo #63, Dennis Lind
Lamborghini Huracan GT3 Evo #78, Frederik Schandorff

Tidsskema
Torsdag 22. oktober
Kl. 11:10 Fri træning
Kl. 15.15 Pre-Kvalifikation
Kl. 18.55 Kvalifikation (inddelt i 4 sessioner)
Kl. 20.35 Aftentræning

Fredag 23. oktober
Kl. 18.20 Super Pole for de 20 hurtigste biler

Lørdag 24. oktober
Kl. 15.30 Løbsstart

Her kan man følge løbet
Livestreaming www.total24hours.com

Michael Christensen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Spa-Francorchamps
  • 25/10/20 - Spa-Francorchamps - GT World Challenge Endurance
  •