Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse
19/10/20

Læs i DASUs elitenyhedsbrev: Sejre og flot kørsel i weekenden; som sædvanlig, fristes man til at sige!

Siden sidst

(Foto: STARWORKS MOTORSPORT)

Klassesejr til Mikkel i USA

Mikkel Jensen fik fuldt udbytte af sin gæsteoptræden for det amerikanske LMP2-team Starworks Motorsport i 10-timers løbet Petit Le Mans, der blev kørt på Road Atlanta lørdag.
Danskeren sejrede i klassen LMP2 sammen med medkørerne Job van Uitert og John Farano, og fik dermed første sejr i LMP2 siden debuten i klassen i 2020.
Petit Le Mans er en del af det særlige langdistancemesterskab IMSA Endurance Cup, der indgår som en del af WeatherTech Sportscar Championship.

Mikkel Jensen er også til start for Starworks Motorsport i 12-timers løbet på Sebring 14. november.

Læs mere her.

Ny sejr til Oliver

Oliver Rasmussen hentede sæsonens tredje sejr i FIA Regional F3 Championship da femte afdeling af mesterskabet blev kørt på Monza i weekenden. Foruden sejren hentede danskeren to fjerdepladser i rundens tre løb, og konsoliderede dermed sin tredjeplads i den samlede stilling.

Flot kørsel af Sebastian

På samme bane viste Sebastian Øgaard flot kørsel i afdeling af det italienske F4-mesterskab. Uheld under tidtagningen betød han skulle starte bagerst i samtlige tre løb, men på trods af dette handicap hentede sydjyden sæsonens hidtil bedste resultat som P7, P10 og P15.

Danske sejre i Oschersleben

Fjerde og sidste afdeling af Deutsche Kart Meisterschaft (DKM) blev afviklet på banen i Oschersleben, og blev en flot weekend for dansk karting.
I juniorklassen OK Junior vandt Mathias Bjerre Jakobsen (foto herunder) begge finaler, og sluttede samlet på tredjepladsen. Også Marius Kristiansen sluttede samlet i top-10.
Lasse Karlshøj vandt finalen i gearklassen DSKC, og samlet slutter den tredobbelte Danmarksmesters ligeledes på tredjepladsen.
I klassen OK blev sidste års danske juniormester Emil Tanggaard bedste dansker som nr. 11.

Mathias Bjerre Jakobsen

DKM er Tysklands højeste kartingmesterskab, og har gennem tiden traditionelt haft stor dansk deltagelse. Blandt tidligere vindere kan nævnes Michael Christensen og Nicolaj Møller Madsen m.fl.

Sejr til NMM i Østrig

I fjerde afdeling af ADAC GT Masters for GT4 blev det til sejr i søndagens løb for Nicolaj Møller Madsen og hans tyske makker Kasperlik (Audi). Det var holdets anden sæsonsejr. På Zolder-banen i Belgien debuterede unge Bastian Buus i løbsserien DTM Trophy, og hentede en sjette- og ottendeplads i de to løb.

Det sker

Verdenseliten i GT3 mødes

Et af de mest prestigefyldte løb for GT3-biler afvikles den kommende weekend på klassiske Spa-Francorchamps i Belgien. Det årlige 24-timers løb på banen i Ardennerne kan spore sin historie tilbage til 1924, og har været kørt i sin nuværende form for GT-biler siden 2000.

Årets udgave har 56 startende hold fordelt på ti klassiske sportsvognsmærker, og blandt de deltagende kørere er hele syv danskere.

Løbet er en gang tidligere blevet vundet af en dansker. Det skete i 2019 da Michael Christensen var på det vindende Porsche-hold, og Michael stiller atter til start med holdkammeraterne Lietz/Estre for KCMG. Øvrige danskere er Nicolai Kjærgaard (Bentley), Nicklas Nielsen (Ferrari), Benjamin Goethe (Audi), Mikkel O. Pedersen (Porsche) samt Dennis Lind og Frederik Schandorff (begge Lamborghini). Løbets betydning kan bl.a. ses af det tæller til både Intercontinental GT Challenge og GT World Challenge Europe.

Læs mere på total24hours.com

I opvarmningsprogrammet afvikles en afdeling af GT4 European Series med deltagelse af Nicolaj Møller Madsen og Bastian Buus. Sidstnævnte fører serien.

Gadekamp i St. Petersburg

Den nybagte amerikanske mester Christian Rasmussen kan gå til start uden nerver når sidste runde af US F2000 afvikles i gaderne i byen St. Petersburg, Florida. Uanset udfaldet af de to løb kan Christian som nævnt tidligere ikke nås i mesterskabe.
Hovedløbet i Florida er en afdeling af det amerikanske Indycar-mesterskab, og var oprindelig planlagt som åbningsløb i begge mesterskaber. Men corona ville det anderledes.

Formel 1 i Portugal

For første gang nogensinde afvikles en afdeling af VM i Formel 1 på Autodromo Internacional do Algarve-banen ved Portimao i det sydlige Portugal. Grande Premio de Portugal har naturligvis deltagelse af Kevin Magnussen og Haas F1 Team, men heller ikke denne gang er der Formel 2 til start.