Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Esports Carrera Cup Denmark

Porsche Danmark klar med officielt hold i Porsche Esports Carrera Cup

Porsche Esports
Carrera Cup Denmark 

16/10/20 

Fire stærke profiler skal repræsentere Porsche Danmark i det virtuelle Danske motorsportsmesterskab, hvor nationens 40 hurtigste kørere skal kæmpe om en samlet præmiepulje på 100.000 kroner.
 

Den 16. oktober starter prækvalifikationen til Porsche Esports Carrera Cup Denmark, og nu styrker Porsche Danmark det virtuelle danske motorsportsmesterskab med et officielt hold bestående af fire stærke profiler. Med en blanding af topkørere fra esportens verden og den virkelige motorsport er der høje ambitioner bag det stærke lineup.


Porsche Danmark Esports Team - Frederik Kjeldgaard, Mikkel O. Pedersen, Bastian Buus og Magnus Wasteson.
(Foto: Porsche Danmark)

Porsche Danmark Esports Team Red består således af esport-kørerne Magnus Wasteson og Frederik Kjeldgaard, som sluttede i top-seks i danmarksmesterskabet i 2019/2020, mens Porsche Danmark Esports Team Green udgøres af racerkørerne Mikkel O. Pedersen og Bastian Buus.


Porsche Danmark Esports Team - Frederik Kjeldgaard, Mikkel O. Pedersen, Bastian Buus og Magnus Wasteson.
(Foto: Porsche Danmark)

“Vi har kæmpe forventninger til Porsche Esports Carrera Cup Denmark, hvor vi sammen med Esport Racing har lagt rammerne for den mest professionelle afvikling af et dansk virtuelt motorsportsmesterskab. Vi har oplevet masser af positive tilbagemeldinger, siden vi annoncerede mesterskabet tidligere på efteråret, og vi er enormt spændte på at komme i gang. Nu løfter vi barren yderligere ved at supportere med fire stærke profiler, som sammen vil repræsentere Porsche Danmark i kampen om sejren.


Porsche Danmark Esports Team - Frederik Kjeldgaard, Mikkel O. Pedersen, Bastian Buus og Magnus Wasteson.
(Foto: Porsche Danmark)

Ved at blande erfarne esport-kørere med professionelle racerkørere fra virkelighedens racerbaner, har vi sammensat et hold, hvor der kan deles erfaringer fra begge verdener. Kørerne vil træne sammen online, og således vil vi forsøge at skabe en synergi, som kan fremme kørernes individuelle performance i mesterskabet,” lyder det fra PR & Marketing Manager hos Porsche Danmark, Peter Jurland.


Porsche Danmark Esports Team - Frederik Kjeldgaard, Mikkel O. Pedersen, Bastian Buus og Magnus Wasteson.
(Foto: Porsche Danmark)

Facts om Porsche Danmark Esports Team:


Magnus Wasteson, 25 år, Gentofte.
(Foto: Porsche Danmark)

Magnus Wasteson har dyrket esport i mere end 10 år og er med sin femteplads i 2019/2020-udgaven af danmarksmesterskabet også en af de hurtigste danske esportkørere lige nu.

“Der er ingen tvivl om, at Porsche Esports Carrera Cup Denmark bliver det hårdeste danske virtuelle motorsportsmesterskab nogensinde. Kombinationen af attraktive præmier og en benhård kvalifikationsrunde, hvor kun de 40 hurtigste får lov at stille op, vil resultere i et stærkt felt af meget hurtige kørere. Jeg ser virkelig frem til mesterskabet, og jeg glæder mig til at komme i gang med træningen sammen med resten af holdet. Jeg er spændt på, hvad vi kan lære af hinanden. Mikkel og Bastian kan give os noget insight-viden fra den virkelige verden, og så kan vi give dem nogle tips fra det virtuelle univers.”


Frederik Kjeldgaard, 22 år, Odense.
(Foto: Porsche Danmark)

Frederik Kjeldgaard har udnyttet sine erfaringer fra gokartsporten til at blive en af Danmarks mest lovende esportkørere med en sjetteplads i 2019/2020-udgaven af danmarksmesterskabet samt top-10-placeringer i de virtuelle udgaver af 24-timersløbene på Le Mans og Daytona.

“Jeg så den første udgave af danmarksmesterskabet på Youtube, hvorefter jeg besluttede mig for at købe min første simulator. Siden da er det gået stærkt, og jeg er stolt over at få chancen på et officielt hold, supporteret af et legendarisk et mærke som Porsche. Min fortid i gokartsporten har givet mig en evne til ret hurtigt at være med fremme i løbet. På dén måde er der uden tvivl sammenhæng mellem den virkelige motorsport og den virtuelle motorsport. Jeg tror, at Magnus og jeg kan give Mikkel og Bastian viden omkring de muligheder, som man kun får i simulatoren, mens de kan lære os noget om, hvordan bilen reagerer i virkeligheden. Det bliver uden tvivl et hårdt mesterskab, og min ambition er at holde mig indenfor top-10.”


Mikkel O. Pedersen, 23 år, Struer.
(Foto: Porsche Danmark)

Mikkel O. Pedersen er et kendt navn på den europæiske Porsche-scene, eftersom den unge dansker har kørt tre fulde sæsoner i den prestigefyldte Porsche Mobil 1 Supercup hvor han blandt andet sikrede en podieplads i Monaco i 2019.

“Jeg har primært brugt simulatoren som træning til min deltagelse i den virkelige motorsport, og Porsche Esports Carrera Cup Danmark bliver dermed min debut som deltager i et officielt virtuelt mesterskab på iRacing-platformen. Selv om det er et computerspil, så er det ikke længere så langt fra virkeligheden, og det bliver spændende at køre mod de banerekorder, som jeg har opnået på virkelighedens racerbaner. Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg vil blive udfordret af de hardcore esport-kørere, så opgaven for mig bliver at lytte og lære af Magnus og Frederik, som kan give mig en masse viden om simulatoren og dens muligheder. Så kan jeg forhåbentlig lære dem nogle ting om de baner, vi skal køre på, og som jeg har oplevet i virkelighedens Carrera Cup-biler.”


Bastian Buus, 17 år, Kolding.
(Foto: Porsche Danmark)

Bastian Buus har trods sin unge alder og rookie-status allerede markeret sig internationalt, hvor han i øjeblikket fører det europæiske GT4-mesterskab for det tyske Porsche-team, Allied-Racing. Bastian Buus får også sin Carrera Cup-debut i 2020.

“Dette år har allerede været en kæmpe rejse for mig, og jeg glæder mig til også at udforske den virtuelle gren af motorsporten sammen med Porsche. Jeg er enormt beæret over at få lov til at være med, og jeg håber, at vi fire kørere kan bruge vores samlede erfaring til at løfte vores præstationer i mesterskabet. Jeg ved, at esporten er benhård, og at de hurtigste kørere er ekstremt hurtige. Forberedelse er vejen frem, og der venter mange timers ugentlig træning foran skærmen, ikke mindst sammen med Magnus og Frederik, som jo har masser af erfaring. Ligesom Mikkel har jeg primært brugt simulatoren til at forberede mig til løb på de virkelige racerbaner, så jeg ser frem til at få min debut i et virtuelt løb, hvor Danmarks bedste kæmper med om store præmier.”

Porsche Danmark


Porsche Esports Carrera Cup Denmark
Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Frederik Kjeldgaard
  • Magnus Wasteson
  • Mikkel O. Pedersen
  •