Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Int. Touringcar

Ny opgave for Bastian Buus: Stiller op i DTM Trophy

Int. Touringcar 
15/10/20 

Den unge danske Porsche-kører har fået en chance i det tyske DTM Trophy, hvor han skal op mod nogle af de hurtigste talenter på den europæiske GT4-scene.
 


(Foto: BASTIAN BUUS RACING)

Bastian Buus har fart på. Ikke blot på racerbanen, hvor han weekend efter weekend har stillet sig på podiet i GT4 European Series, som han nu fører i Pro-Am-kategorien. Den 17-årige danske racerkører har også fart på mellem banerne, hvor det unge talent i øjeblikket rejser fra løb til løb med en velspækket kalender af nye opgaver.

Senest blev det annonceret, at Bastian Buus får en chance i den tyske Porsche Carrera Cup, som anses for at være det hårdeste mesterskab i den verdensomspændende mærkeserie. Og nu får danskeren føjet endnu en løbsweekend til skemaet, når han stiller op i en afdeling af det tyske DTM Trophy allerede den kommende weekend på den belgiske Zolder-bane.


(Foto: BASTIAN BUUS RACING)

– Der går stærkt lige for tiden, men det er bare om at gribe de chancer, som viser sig. Min teamchef hos Allied-Racing er meget tilfreds med min performance i GT4-mesterskabet, og derfor bliver der arbejdet for, at jeg også kan vise mine evner i andre serier. DTM Trophy er særligt interessant, fordi det afvikles i forbindelse med DTM-mesterskabet, som har rigtig mange fans, og var det ikke for Covid-19, havde der været over 50.000 tilskuere til weekendens løb, lyder det fra Bastian Buus.

DTM Trophy er en supportserie, som med sin særlige juniorkategori er målrettet unge talenter, som drømmer om en fremtid i sportsvogne. Serien debuterede i 2020 og organiseres af ITR, som også står bag Deutsche Tourenwagen Masters, der er en af de mest legendariske standardvognsserier i europæisk motorsport. Med en samlet præmiepulje på 150.000 euro og en DTM-test til den hurtigste juniorkører er der tale om et benhårdt mesterskab.


(Foto: BASTIAN BUUS RACING)

Bastian Buus stiller imidlertid blot op i en enkelt afdeling og har således ikke mulighed for at kæmpe med om mesterskabstitlen. Den unge dansker får dog chancen for at vise sit værd, når han igen bliver målt op mod nogle af de hurtigste GT4-kørere lige nu. DTM Trophy har tilslutning fra mærker som Porsche, Audi, BMW og Mercedes-AMG, og hver afdeling afvikles som to sprintløb á 30 minutter. Buus stiller op i en Porsche 718 Cayman GT4 for Allied-Racing.

– Det bliver udfordrende at stille op i et løb uden kørerskifte, og hvor resultatet alene afhænger af min egen performance. Med to korte løb på kun 30 minutter bliver der nok ikke ligefrem givet ved dørene, og jeg forventer et udfordrende og tæt ræs. Det skal nok blive interessant!


(Foto: BASTIAN BUUS RACING)

TIDSPLAN – DTM TROPHY – ZOLDER

Fredag 16. oktober
14.10 – Træning

Lørdag 17. oktober
11.20 – Kvalifikation #1
15.15 – RACE #1 (30 min)

Søndag 18. oktober
11.55 – Kvalifikation #2
15.15 – RACE #2 (30 min)

Livestreaming: https://grid.dtm.com/en-int/page/dtm-trophy

Bastian Buus

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Zolder
  •