Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Lamborghini Super Trofeo

Potentiel debut-sejr til Noah Watt forduftede med mystisk straf

Lamborghini
Super Trofeo 

12/10/20 

Noah Watt kørte i den forgange weekend sit første racerløb i 10 måneder. Der blev debuteret i Lamborghini Super Trofeo Europamesterskabet for Leipert Motorsport. Aftalen kom i stand efter Noah blev kontaktet og spurgt om han havde lyst til at erstatte en af teamets faste kørere som er forhindret resten af sæsonen.
 

Det var et super godt tilbud som kom på baggrund af at Noah sidste år testede for teamet og kørte super stærkt i deres bil.

Kufferten blev pakket og turen gik til Barcelona.

Det blev til en lærerig weekend hvor der hele tiden blev forbedret på tingene.


(Foto: Leipert Motorsport)

Løb 1:

Bilens tyske kører Sebastian Balthasar havde kvalificeret bilen til en 7. startposition og han startede løbet. Det var på regnvejrsdæk idet banen var halvvåd, og Sebastian avancerede en enkelt plads inden det halvvejs inde i løbet blev Noah tur til at tage over. Noah satte ikke en fod forkert og tog endnu en placering og parret sluttede på 5. pladsen.

I kvalifikationen til løb 2, var det Noah i bilen, og det gik over al forventning. Indtil allersidste minut så det ud til at det skulle blive en startplacering i forreste række, men i de døende sekunder skubbede den erfarne Dean Stoneman Noah ned til P3. Det var stadigvæk en stærk præstation som teamet var super imponerede over.

Løb 2:

Starten gik til løb 2 og Noah ligger på en flot tredjeplads bag den tidligere mester Alberto de Folco (team-makker med Kevin Rossel) og Dean Stoneman.

Efter 5 omgange kommer meddelelsen om at Noah er tildelt en ”drive through straf” gennem pitten, hvilket betyder at alle håb om et godt resultat fordufter.

Inden løbet gik i gang, kørte feltet bag safetycar, og pludselig bremsede bilen foran med Dean Stoneman op. Noah kunne ikke når at bremse, så han undviger ved at køre op på siden af konkurrenten. Men vedkommende ser ikke Noah og begyndte at køre fra side til side for at varme sine dæk op. Stoneman og Noah rammer hinanden og Noah ryger ud i græsset, men begge fortsætter uden problemer eller skade på bilerne.

Alligevel tildeler dommerne Noah en straf, som totalt ødelagde chancen for et godt resultat.

Det ændrer dog ikke det faktum at Noah og co-driver Sebastian Balthasar gennem løbet kørte så hurtigt, at trækker man den tabte tid fra, så havde Noah vundet i sin debut-weekend. Bilen med Dean Stoneman fik nemlig en straf for at køre for hurtigt i pitten, og bilen med De Folco og Kevin Rossel fik problemer og faldt tilbage i feltet.

Bilen som endte med at vinde lå faktisk bagved Noah inden han kørte i pit til sin straf, og efter pitstoprunden kørte den vindende bil ikke lige så hurtigt som Noahs teamkammerat Balthasar. Så det kræver ikke den store kugleramme for at komme frem til at det var en helt utrolig debut-sejr som forduftede pga. en tvivlsom straf.

Parret Watt/Balthasar formåede til trods for straffen at køre sig op gennem feltet til en 7. plads ved det ternede flag.

Der var lidt delte meninger om straffen til Noah men flest mente at den var meget uretfærdig. Faktum er at man under safetycar ikke må køre op på siden af bilen foran, men det blev jo gjort for at undvige da vedkommende bremsede hårdt op, som faktisk også er imod reglerne.

Men Noah fik i alle tilfælde slået sit navn fast som en kører man kan regne med kommer til at blande sig i toppen af de resterende afdelinger af Lamborghini Super Trofeo Europa mesterskabet.

Som bonus er Noah faktisk allerede optaget i Lamborghini’s Young Driver Program hvilket betyder at han straks efter løbet blev inviteret til træningssamling på fabrikken i Italien.

Noah Watt Racing


Læs mere om:
  • Noah Watt
  • Circuit de Catalunya
  • 11/10/20 - Circuit de Catalunya - Lamborghini Super Trofeo
  •