Int. Formel klasser

Christian Rasmussen er USF2000 mester!

Int. Formel racing
12/10/20

Med en magtdemonstration i regnen på New Jersey Motorsports Park, kunne Christian Rasmussen køre over målstregen med en føring på 9 sekunder til P2 i weekendens tredje og sidste løb.
Det var weekendens anden sejr, Christians 8. sejr, og samtidig var det også en sejr der sikrede Rasmussen den endelige sejr i mesterskabet i USF2000 - Road To Indy.

Der mangler 2 løb mere i Saint Petersburg, Florida, men med weekendens point kan Christian ikke længere nåes af de to tættest på ham.

Weekenden startede med en andenplads i første løb, og med Reece Gold på P15, var det kun Barrichello der fik hentet lidt ind på Rasmussen. Han løb nemlig med sejren i løb 1. Samtidig betød det også at Gold virkelig var på hælene, hvis han skulle vinde mesterskabet.

I kvalifikationen til race 2, vendte Christian tilbage til det han havde været kendt for i de første 6 løb - at køre hurtigst. Og i løbet var Christian forrest fra start til slut. Mod enden i løbet lavede teamet en taktisk genistreg, da de trak teamkollega Nolan Siegel ind for at skifte til nye dæk, og give ham en chance for at sætte hurtigste tid i løbet. Det ville sende ham på pole position i weekendens sidste løb.

Siegel gjorde præcis det, og med næsthurtigste tid til Christian blev det en ren Jay Howard Driver Development front i weekendens sidste løb. Det blev et meget dramatisk løb. Med finregn under starten var der flere der bed negle. Bare ikke Christian.

“Jeg tænkte bare REGN REGN REGN! Jeg vidste at hvis det blev et race i regn, så havde jeg en fordel. Jeg havde dog ønsket at Nolan havde fået mere ud af sin pole position.”

Nolan Siegel førte feltet an ud i den tiltagende regn. Christian Rasmussen var faldet en enkelt plads tilbage, men holdt trit med de to foran. Siegel var dog uheldig og mistede kontrol med bilen på den våde bane. Han røg af banen og ind i barrieren, og sammen med ham, røg flere kørere af. Det fik arrangørerne til at afbryde løbet, og sende kørerne i pit for at skifte til regndæk.

Christian Rasmussens ønske blev opfyldt, og da feltet kørte ud på banen igen, var det med Christian Rasmussen over det hele i den førende Cameron Shields spejle, og på 7. omgang fik Christian held til at slippe forbi. Derefter viste det sig tydeligt at Christian er en dygtig regnvejrs kører. Han trak hurtigt et stort hul og kunne køre sin USF2000 racer over stregen med hele 9 sekunders forspring.

Med Reece Gold sluttende på P9 og Eduardo Barrichello på P7, var det klart at Christian med sejren også kunne lade sig hylde som dette års USF2000 mester. En præstation der skriver ham ind i historiebøgerne i Danmark, som den første danske USF2000 mester. Klart nok var det en Christian Rasmussen, der havde svært ved at finde ord for sine følelser.

“Jeg kan slet ikke fatte det endnu, så det er svært at finde de rette ord. Jeg vil dog takke mine forældre for den store støtte, og ikke mindst mine sponsorer, der har givet mig muligheden for at gøre dette. Jeg er lykkelig over at kunne betale dem tilbage på denne måde.”

“Ikke mindst så skylder jeg også en kæmpe stor tak til Jay Howard fordi han har troet på mig hele vejen. Han har samlet et fantastisk team, der har kunnet give mig perfekte arbejdsbetingelser.”

Nu venter der 14 dages pause, inden de sidste to løb skal køres i den udsatte weekend i Saint Petersburg. Christian er klar til at gå efter sejren her også, men mon ikke han også klarer den hvis det ikke lykkes.

Derefter kan Christian lade sig hylde af serien, inden turen går hjem til Danmark til en fortjent hyldest.

Med mesterskabet følger et scholarship til en sæson i Indy Pro 2000, der er klassen over USF2000. Så nu skal Christian igang med at planlægge endnu en sæson i USA i 2021.