Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hamilton vinder i Eifels Grand Prix

Formel 1 
11/10/20 

God søndagsunderholdning fra Nürbürgring
At Hamilton ville vinde løbet, kunne man sådan set god forudse. Ganske vist havde Bottas pole, men det har aldrig holdt Hamilton tilbage. Men på trods af det forudsigelige resultat var det en underholdende eftermiddag vi fik serveret til eftermiddagstheen.
 

Sejren var ikke givet. Bottas havde i al fald tænk sig at kæmpe for den. Hamilton kom ellers godt fra start og pressede sin teamkollega, men Bottas holdt på, og begge biler var langt ude i første sving. Men Bottas var den mest stædige og forblev i front og lignede et stykke tid en, der faktisk kunne tage sejren. Men som flere gange før, viste det sig, at Bottas største problem er ham selv. En uprovokeret fejl et stykke inde i løbet sendte ham Hamilton helt op til ham, og forbi. Senere fik finnen dog også andre problemer og endte, som flere andre, sit løb i pitten.

En SC mod slutningen af løbet trak feltet sammen og gav Verstappen en mulighed for at lukke hullet op til Hamilton. Det var Norris der havde parkeret sin bil, et ellers fornuftigt sted, og udløste en SC. Men Hamilton havde alt under kontrol og da han kørte, blev de andre nærmeste holdende, og sejren var sådan set aldrig i fare.

Indtil han fik problemer med bilen, havde Norris ellers lignet en kandidat til den sidste podieplads. Men flere omgange før han endeligt parkerede bilen, begyndte han at brokke sig over motorens ydeevne. Teamet gav ham gode råd - hvilket ikke altid blev taget pænt i mod. Ude på banen blev han passeret flere gange, før han altså parkerede og udløste den der SC.

I stedet var det Daniel Ricciardo, der snuppede podiepladsen, Renaults første siden genfødslen - og noget senere end planlagt. Men en fin kørsel af australieren, der kortvarigt, efter genstarten, prøvede at presse Verstappen, men blev afvist og i stedet så selv måtte afvise Perez, der med en solid indsats hentede 4. pladsen.

Sainz blev nr. 5 foran Gasly, der pressede sig forbi Leclers Ferrari i en god duel. Alpha Tauri bilerne virkede ret velkørende i dag. Kvjat i søsterbilen fik bare løbet ødelagt, da Albon ramte hans frontvinge, så den fløj af. Albon fik en straf for den forseelse. Raikkonen blev også straffet for en kontaktk, der sendte Russell ud af løbet.

Eftre Leclerc på 7. pladsen kom Hülkenberg i Racing Point bilen, som han med kort varsel havde overtaget fra en sygemeldt Lance Stroll. I betragtinng af, at han var startet bagerst, var det en fornem præstation af årets reservekører. På 9. pladsen kom den store overraskelse - Romain Grosjean der hentede Haas teamets bedste resultat i denne sæson. Haas havde satset på en et-stop til franskmanden og den virkede. SC perioden sendte ham ind i pointene og der formåede han at blive - og holde sig foran Giovinaizzi i Alfa Romeo.

Uden for pointene kunne man i dag se Kevin Magnussen i direkte duel med Sebastian Vettel. Havde man snakket om det tilbage i februar, havde man sikkert tænkt, at det lovede godt for Haas' sæson. Virkeligheden er en anden...

Om 14 dage vender vi tilbage til Portugal, til Algarve, og ikke til Estoril, der ellers er savnet i kalenderen.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Nürburgring
  • 11/10/20 - Nürburgring - Formel 1 - FIA F1
  •