Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Int. Formel klasser

Nu gælder det for Christian Rasmussen

Int. Formel racing 
08/10/20 

Med to løbsweekender og fem løb tilbage i kalenderen, er det ved at være tid for Christian Rasmussen, at slå fast at han vil være mester i 2020. Og der er gode takter der peger på, at han kan komme et stort skridt nærmere sit mål.
 

Med en magtdemonstration i de første 6 løb i sæsonen, der gav 6 sejre, fik formkurven dog et knæk på Indianapolis Grand Prix Circuit, og senere også på Mid-Ohio. De 80 points forspring blev til 14 point. Det gav naturligvis panderynker hos Christian og teamet. Men det gav også grund til reflektion og fornyet fokusering på målet.

“Der skal ikke herske nogen som helst tvivl om at jeg fik lullet mig selv ind i rollen som ham de alle skal slå. Det var jo det jeg var blevet vant til,” fortæller Christian.

Men Christian fik et par lærerige lektioner i hvad der kan gå galt, hvis man forsøger at vinde alle løb, ved at ville komme først gennem første sving. Med mindre man er forrest så kan det give skrammer, og det var præcis det der skete i bl.a. Indianapolis, og i særdeleshed i de første to løb på Mid-Ohio, i midten af September.

“Jamen jeg har jo lært nogle sindsygt værdifulde ting i de to weekender. Nogle ting jeg vil kunne bruge resten af min karriere. Jeg fik kørt mig selv op til at ville vise alle, at jeg var den bedste - ved enhver given lejlighed. Det betød at jeg blandede mig i slagsmål i det første sving, og tabte. Selvom jeg jo egentlig godt vidste jeg var både hurtig nok, og havde en god nok bil, til at kunne hente dem senere.”

Det var også tydeligt at Christian havde lært af lektien for i det sidste løb på Mid-Ohio var det den “gamle” Christian Rasmussen vi fik set. Han startede på pole position, men denne gang blev han faktisk overhalet efter kort tid, af først Simon Siges, og senere Michael d’Orlando. Men Christian bevarede roen, og fik stille og roligt halet dem ind igen, og fandt det rigtige tidspunkt at slå til.

“Det var rigtig fedt! Da de slap forbi blev jeg slet ikke så negativ i mine tanker som jeg tidligere kunne have været. Vi havde talt om i teamet at dækkene ville være bedst for os i den sidste halvdel af løbet, så jeg vidste at jeg nok skulle få chancen. Det var fedt at se at man stille og roligt hentede ind på ham. Og da han i svinget før start/mål langsiden overbremsede, var min opgave simpel.”

Nu venter der en speciel weekend for alle kørere. På grund af Corona pandemien har man været nødsaget til at finde en alternativ bane til Toronto og Laguna Seca. Valget faldt på New Jersey Motorsports Park. En bane som ingen af kørerne har kørt på før. Her skal Christian forsøge at bygge videre på det momentum han fik fra det sidste løb på Mid-Ohio, og vise at han som 2. års kører, kan bruge sin erfaring til at få det optimale ud af den nye bane.

“Vi har momentum efter den sidste sejr, og det skal vi bruge fornuftigt til at få så mange point som muligt til mesterskabet. Jeg har troen på at vi kan lave et rigtig godt resultat,” slutter Christian.

I kan som altid følge med på livestream og livetiming via dette link:
usf2000.com/results/live-timing

Programmet for weekenden ser således ud, danske tider:

10/10-2020
15:00 - 15:30 Træning
18:00 - 18:30 Kvalifikation 1
21:00 - 21:45 Race 1

11/10-2020
15:00 - 15:30 Kvalifikation 2
18:00 - 18:45 Race 2
21:45 - 22:30 Race 3

Christian Rasmussen Racing


Læs mere om:
  • Christian Rasmussen
  •