Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Danmarksmesterskab til Boisen Motorsport

DM Rally 
05/10/20 

Boisen Motorsport fortsatte deres stime af topresultater i dansk rally ved tredje afdeling i DM serien i rally, som blev kørt i Tarm lørdag d. 3. oktober. Kim Boisen og Louise Bang Christiansen sikrede sig danmarksmesterskabet 2020 i klasse 5 for tohjulstrukne biler over 1600 kubik, mens Martin Johansen og Finn Thomsen kørte sigt til en andenplads i generalklassementet.
 

Kim Boisen og Louise Bang Christiansen havde vundet deres klasse i de første to afdelinger og kunne med en sejr i klassen og de ’rigtige’ placeringer mellem konkurrenterne, vinde danmarksmesterskabet ved lørdagens DM-afdeling. Der var lagt op til et spændende løb og med en kombination af hurtige asfalt sektioner og masser af grus lignede det ikke en let opgave for Kim og Louise.


Kim Boisens BMW kan være lidt af et vilddyr på grus, men Kim og Louise fik den tøjlet.

”Vores BMW kan være lidt af et vilddyr på grus, så vi var meget spændte før starten på rallyet” siger Kim Boisen ”Men gruset på vejene omkring Tarm passede åbenbart godt til vores bil, for det gik simpelthen forrygende og vi lå i front fra prøve 1 og blev der hele dagen. Så skulle John Frederiksen i hans BMW bare blive nummer to i klassen for at vi kunne kalde os danmarksmestre. John løste den opgave til perfektion og vi er meget stolte over at have genvundet vores mesterskab i klasse 5.”

Teamets andet mandskab, Martin Johansen og Finn Thomsen, har vist en imponerende formkurve efter skiftet fra Mitsubishi til den potente Peugeot 208 R5, der er hurtig, men også svær at komme ind under huden på. Martin har vist sit talent i bilen og efter en tredjeplads ved forrige DM-afdeling var parret klar til at give fuld gas fra første meter. ”Vi var virkelig klar, måske endda lidt for klar, for prøve 1 går bare ikke godt for os” siger Finn Thomsen ”Vi får lavet en dårlig start med bilen, jeg roder rundt i noterne, vi rammer en halmballe og så er vi bagud med 11 sekunder. Efter prøven bliver vi enige om, at nu tager vi os sammen. ”


Martin Johansen gav publikum det de kom for – fuld gas hele dagen, helt til sidste meter.

”Efter vores dårlige start får vi den ro i bilen, vi normalt har, og kan begynde at presse bilen til grænsen igen” siger Martin Johansen ”Vi sætter hurtigste tid på prøve to og arbejder os fremad således, at vi er bagud med 8,7 sekunder midtvejs i løbet. Men der er virkelig tæt i toppen og vi er enige om at give den lidt mere gas efter pausen - for få sekunder kan flytte flere placeringer. Det lykkedes til fulde og inden sidste prøve ligger vi på andenpladsen 2,4 sekunder efter førstepladsen og med kun 3,5 sekunder til nummer tre kan der ikke køres taktisk. De forreste fire mandskaber kører ”flat out” på sidste prøve og alle giver sig fuldt ud. Martin og Finn sætter en kanon tid og ender 0,37 sekunder efter førstepladsen - et resultat som teamet er meget stolt over.

Vi takker for kampen med Ib, Kenneth, Michael og Kristian, der nok fortsætter ved næste løb. Efter en forrygende dag, hvor vores servicemandskaber igen leverede en perfekt indsats, takker hele Boisen Motorsport alle for den støtte vi får fra alle sider. Vi ser nu frem til at fortsætte, hvor vi slap til DM finalen der køres i Kolind på Djursland d. 24. oktober.

1. Kenneth Madsen / Mette Felthaus, Suzuki Swift R+
2. Martin Johansen / Finn Thomsen, Peugeot 208 R5
3. Michael Sørensen / Erik Kristensen, Skoda Fabia R5
4. Ib Kragh / Ditte Kammersgaard, Skoda Fabia R5
5. Kristian Poulsen / Ole R. Frederiksen, VW Polo R5
6. Kim Boisen / Louise Christiansen, BMW M1

Finn Thomsen
Boisen Motorsport


Resultater fra Rally DM3
Læs mere om:
  • Finn Thomsen
  • Kim Boisen
  • Louise Bang Christiansen
  • Martin Johansen
  • Ikast
  • 03/10/20 - Ikast - DM Rally
  •