Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Tilfreds med andenplads efter en tæt fight i årets tredje rally

DM Rally 
04/10/20 

John Frederiksen og Thomas Holm Hansen, Team Hyllinge Racing, var lutter smil og tilfredshed med en andenplads, da de velbeholdne var nået i mål efter i årets tredje mesterskabsløb, Rally Naturens Rige, der blev afviklet omkring Tarm og Skjern.
 

- Fantastisk oplevelse, fastslog John Frederiksen efterfølgende, for det var faktisk mit første egentlige grus-rally i mine otte år med bilen, fortsatte han og tilføjede:
- Vi har tidligere nu og da kørt på måske et par hundrede meter grusvej, men i denne omgang blev 27-28 pct. af hastighedsprøverne kørt på grus, så det var en helt anden oplevelse krævede en særlig strategi og kørestil i vores baghjulstrukne BMW Compact, mens vi samtidigt var i et tæt opgør med både Kim Boisen og Carsten Jensen.

De to konkurrenter kører i henholdsvis BMW Coupé M1 og Renault Clio R3T, og sluttede i det vestjydske opgør på henholdsvis en første- og tredjeplads.


John Frederiksen og Thomas Holm, Hansen valgte at køre med et minimum af udskridning på de lumske rullesten i svingene i den vestjyske semifinale.

- Kim Boisen er både en erfaren, dygtig og meget hurtig rallykører, og som regerende DM-vinder i klassen er han også absolut kvalificeret til genvinde mesterskabet i år. Carsten Jensen har også været dansk mester, og er både hurtig og sikkert kørende, så vi får ikke noget forærende i kampen med de to, konstaterede John Frederiksen.

Efter en femteplads og to andenpladser i træk er John Frederiksen og Thomas Holm Hansen på en samlet tredjeplads i deres klasse og mangler et enkelt point op til Carsten Jensen og ser nu frem mod DM-finalen på Djursland den 24. oktober med flere udfordringer på 10 hastighedsprøver med en samlet distance på 95 kilometer, hvoraf 25 procent bliver på gruset underlag.

- Bilen kørte perfekt, men da den primært er trimmet til kørsel på asfalt, koncentrerede vi os om at passe på de lumske rullesten i svingene, og køre med mindst mulig bagvognsudskridning på grusvejene, bemærkede John Frederiksen.


Der skulle køres uhyre koncentreret for at holde den rappe BMW Compact på et sikkert spor, når det gik med 180 km/t på de vestjydske grusveje.

Selvom Team Hyllinge Racing kan se frem til en rallyfinale med yderligere udfordringer på grus, bliver der ikke ændret på opsætningen af den toptrimmede BMW Compact. Teamet vil fastholde den strategi, som i det vestjydske rally resulterede både en andenplads og yderligere mesterskabspoint inklusive bonuspoint for at være klassens næsthurtigste på den såkaldte powerstage, som giver ekstra point til klassens fem hurtigste hold.

- Havde det ikke været for en afkørsel i den første DM-runde, kunne pointregnskabet have set endnu bedre ud. Men som de andre i teamet siger, var fejlen min, så dét må jeg selv rette op på, sluttede John Frederiksen.


John Frederiksen og Thomas Holm Hansen smilende og tilfredse med endnu en andenplads efter dagens tætte opgør med Kim Boisen og Carsten Jensen.

I weekenden før DM-finalen kan han den 18. oktober pudse formen af i ”John Frederiksen Rallyshow“ i Roskilde, som er finalen i sprintturneringen Yokohamamesterskabet Øst. John Frederiksen og Thomas Holm Hansen fører efter den indledende runde i deres klasse, og satser på at fastholde førstepladsen.

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Resultater fra Rally DM3
Læs mere om:
  • Ikast
  • 03/10/20 - Ikast - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: