Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Nicolai Sylvest på podiet i TCR Denmark

TCR Denmark 
01/10/20 

TCR DenmarkNicolai Sylvest var i sidste weekend til start til fjerde afdeling af den nye kongeklasse, TCR Denmark, som denne gang skulle køres på Ring Djursland beliggende lidt uden for Grenå. Det blev til en tredjeplads for den 23-årige Jægerspris-kører, som sidst havde kørt løb på banen for fire år siden.
 

”Heldigvis kom der igen gode point til det samlede mesterskab, hvor jeg stadig ligger treer og fører U23-mesterskabet,” siger Nicolai Sylvest. ”Min teamkammerat Jan Magnussens sejr og min tredjeplads gør at vores team LM Racing nu fører i teammesterskabet.”


Nicolai Sylvest med sin pokal for tredjepladsen - flankeret af Kasper H Jensen og Jan Magnussen.
(Foto: TCR Denmark)

”Det var med lidt blandede følelser, at jeg gik ind til weekendens tidtagning samt to heat. Jeg havde ekstra kilo med i bilen som succesballast, men vi havde også ved den forrige afdeling haft store problemer med bilen. Heldigvis havde teamets dygtige mekanikere og ingeniører fundet fejlen, så nu var det bare om at finde et setup til bilen og for mit eget vedkommende at få genopfrisket banen.”

Der var denne gang en meget komprimeret løbsafvikling med træning, tidtagning og to heat på samme dag. Tidtagningen var denne gang ekstra vigtig, for udover at bestemme startplaceringerne til første heat ville resultatet også give samme point som et løb. Det lykkedes Nicolai Sylvest at sætte fjerdebedste tid kun en tiendedel af et sekund fra nummer to og kun tre tiendedele fra hurtigste mand – hans egen teamkammerat, Jan Magnussen.

”Jeg fik ikke den bedste start i det første heat, men mistede dog kun en enkelt placering og var femmer efter første sving,” siger Nicolai Sylvest. Slutresultatet blev en fjerdeplads, efter at Nicolai Sylvest havde kæmpet for at komme forbi den mesterskabsførende Kasper H. Jensen.


Nicolai Sylvest i en af Ring Djurslands mange kurver.

Andet heat skulle Nicolai Sylvest starte som nummer 5, og det lykkedes ham at beholde sin placering. Allerede omgangen efter var han fremme på fjerdepladsen.

”For enden af langsiden udbremsede jeg endnu en konkurrent, som desværre prøvede at lukke af for mig midt ind i svinget,” fortæller Nicolai Sylvest. ”Vi havde en let berøring, men en flagpost meldte helt fejlagtigt ind, at der var tale om en påkørsel, så dommerne gav mig en strafbane, og efter den havde jeg mistet min tredjeplads. Heldigvis var det Jan Magnussen, som overtog den…”

”Jeg fik bagefter en undskyldning fra dommeren. Vi skal altså have lov til at køre race,” siger Nicolai Sylvest som efter nye nærkampe med Kasper H. Jensen kunne køre en tredjeplads hjem. ”Jeg satte hurtigste omgangstid i løbet, så der havde været store chancer for mere, hvis jeg ikke havde fået den uberettigede strafbane.”

Næste afdeling af TCR Denmark køres på Padborg Park i weekenden den 10. og 11. oktober. Løbet kan følges på 6´eren eller Dplay.

Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • LM Racing
  • Ring Djursland
  • 27/09/20 - Ring Djursland - TCR Denmark
  •