Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 4 DK

Øgaard: Læring frem for pokaler

Formel 4 DK 
30/09/20 

Formula 4 DKI weekenden var Sebastian Øgaard den dominerende faktor, da det danske Formel 4-mesterskab kørte løb på Ring Djursland. Med to sejre af tre mulige på den bakkede bane er Ejstrupholm-køreren aktuelt på tredjepladsen i mesterskabet efter at have siddet over forrige afdeling på Padborg Park.
 

For blot et år siden fik Sebastian sin Formel 4-debut på netop Ring Djursland, så weekendens løb var også en venlig påmindelse om den udvikling, han har været igennem de sidste tolv måneder. Ikke mindst på grund af deltagelsen i det italienske Formel 4-mesterskab for Bhaitech Racing:


(Foto: Boxengasse / Kim Gripping)

"Jeg har lært sindssygt meget! Det er ikke sådan at læringskurven har været lodret, men der skal virkelig arbejdes for at blive konkurrencedygtig i et felt som det italienske. Det er lidt som at skulle deltage i et VM-løb, for det er de bedste Formel 4-kørere fra hele verden, der stiller til start dernede", fortæller Sebastian, som endnu har sin første italienske sejr til gode.

"Den kommer nok heller ikke i år. Det tror jeg ikke. Jeg er super glad for at køre for Bhaitech, og de gør alt hvad de kan for at give os kørere de bedste forudsætninger, men vores bil mangler lige det sidste for at vi kan være med i kampen om topplaceringer", siger Sebastian.


(Foto: Boxengasse / Kim Gripping)

Som ambitiøs racerkører med mange internationale sejre i bagagen kan en pokalløs sæson godt give lidt ar på selvtilliden, men det er ikke tilfældet for Sebastian Øgaard. 2020 er nemlig et læreår, hvor det primære mål har været at lære om bilen, banerne og hele gamet. Og læring har der været masser af.

"Jeg indstillede mig ret hurtigt på, at der nok ikke var ret mange pokaler i farvandet i den her sæson, og siden jeg accepterede det har jeg haft fuldt fokus på at lære. Det kan jeg også takke Daniel (Lundgaard, Sebastians coach) for - han har været god at have med på sidelinjen."


(Foto: Boxengasse / Kim Gripping)

Når sæsonen i Italien primært består af læring frem for pokaler, så falder weekendens pokalhøst til gengæld på et tørt sted. Racerkørere er jo, trods alt, med for at vinde.

"Motorsport er fedt - og ekstra fedt når man vinder! Det var et par gode løb med nogle sjove kampe, og så er det altid sjovt at være i Danmark og køre race. Der er bedre tid til lige at snakke og have det lidt sjovt. Det er der ikke helt så meget tid til i Italien", slutter Sebastian.

Allerede i den kommende weekend er Sebastian tilbage bag rattet i sin italienske F4-racer. Denne gang på Mugello, der for kort tid siden lagde asfalt til F1-feltets andet italienske Grand Prix i år.

Sebastian Øgaard Racing


Læs mere om:
  • Sebastian Øgaard
  • Ring Djursland
  • 27/09/20 - Ring Djursland - Formel 4 DK
  •      ASETEK SIMSPORTS