Kevin Magnussen i Sochi
(Foto: Andy Hone / LAT Images)

Siden sidst

Op- og nedtur i Rusland

De to danske deltagere i Ruslands Grand Prix gik tomhændede fra runden hvad angår pointhøst. Kevin Magnussen kørte dog et godt løb for Haas i Formel 1 hvor en tolvteplads ikke yder hans indsats retfærdighed. Fra startplads P18 lavede Kevin en af sine karakteristiske starter og var P9 efter første runde. I dette års udgave af Haas-raceren kræver det dog uheld for nogle af de foranliggende for at score point, og det skete ikke.

Heller ikke Christian Lundgaard fik points i Formel 2. Danskeren blev ramt af en konkurrent på første omgang af lørdagens løb, og måtte udgå. Sprintracet søndag blev afbrudt efter fem omgange grundet et større uheld. Christian er nu P4 i mesterskabet før de to sidste runder.

Se stillinger og resultater i Formel 1 her.
Se stilling og resultater i FIA Formula 2 Championship her.

Mikkel på Nürburgring

Mindre end en uge efter Le Mans var Mikkel Jensen og flere andre danskere til start i det traditionsrige 24-timers løb på Nürburgring. Sammen med holdkammeraterne i BMW-teamet Walkenhorst Racing blev det til P12 i generalklassementet for Mikkel. Læs mere her.

Dansk succes i DKM

Tredje afdeling af Deutsche Kart Meisterschaft (DKM) blev årets hidtil bedste for de danske deltagere. Tre podiepladser og adskillige top-10 resultater blev det til på banen i Wackersdorf.
I Finale 2 i klassen OK blev det til P2 til Georg Kelstrup og P3 til Julie Friis. Også Emil Tanggard og Elias Olsen scorede gode points.
I gearklassen DSKC kom den tredobbelte Danmarksmester Lasse Karlshøj i mål på andenpladsen, mens Andreas Falch besatte sjettepladsen.
Endelige blev det til top-10 placeringer i OK Junior til Mathias Bjerre Jakobsen og Marius Kristiansen. Der mangler en runde af mesterskabet.
Se alle resultater på DKM’s hjemmeside her.

Topresultater i GT4

Bastian Buus og hans tyske makker gjorde rent bord femte runde af European GT4 Series på Zandvoort i Holland. Holdet vandt begge rundens løb, og fører i kampen om Pro/Am-mesterskabet med Nicolaj Møller Madsen og makker på andenpladsen. Begge kører for Porsche-teamet Allied Racing. Læs mere her.
Nicolaj deltog samtidig i 24-timers løbet på Nürburgring og kørte i pendul mellem de to baner.

Også i British GT 4 Championship viser danskerne flaget. I seneste runde på Donington Park (20. september) vandt Patrik Matthiesen og hans makker Collard GT4-klassen i deres McLaren og er samlet P3.

Formel 4-talenter i aktion

Tredje afdeling af DM for Formel 4/5 blev afviklet på Ring Djursland i weekenden. Sebastian Øgaard vandt to af de tre løb, mens Mads Hoe tog sig af det sidste løb.
Samlet er Conrad Laursen fortsat i spidsen af Formel 4-mesterskabet foran Benjamin Frislund og Øgaard, mens Mads Hoe fører Formel 5 foran Lucas Daugaard og Jacob Bjerring.

Efter rundens løb i det spanske Formel 4-mesterskab i Valencia er Oliver Gøthe P3 og Valdemar Eriksen P9 samlet.

Læs mere om løbene her.

Bastian Buus, Zandvoort.
(Foto: SRO/Chris Schotanus)

Det sker

GT World Challenge i Indianapolis

Efter en pause på hele ni måneder fra første afdeling i Sydafrika i januar er løbsserien GT World Challenge nu klar til anden runde af mesterskabet. Den afvikles i USA på Grand Prix-banen i inderkredsen af den store Indianapolis Speedway oval den kommende weekend, og har dansk deltagelse. Dennis Lind er tilmeldt for Lamborghini-teamet FFF. Se mere og følg løbene på seriens hjemmeside her.

Oliver og Sebastian i Mugello

Fjerde runde af FIA Regional European Championship afvikles den kommende weekend på banen i Mugello, Italien. Oliver Rasmussen vandt sin første sejr i serien i sidste runde, og er samlet P3 i mesterskabet.
Ligeledes på Mugello er Sebastian Øgaard i aktion i det italienske Formel 4-mesterskab. Sebastian kommer frisk fra to sejre på Ring Djursland sidste weekend.

Finale i FIA Karting Academy

Tredje og sidste afdeling af FIA Academy for kartingkørere i aldersgruppen 13 – 15 år køres den kommende weekend på Sarno-banen ved Napoli. Jonathan Weywadt er inden løbet på en samlet tredjeplads og har dermed mulighed for at blive første dansker i samlet top-3 i mesterskabet.