Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Første sejr til Raikkonen

Formel 1 
23/03/03 

Med en ren Renault-front og ellers et meget broget felt, var der fra starten lagt op til at der kunne ske ting og sager i det malaysiske Grand Prix. Løbet blev en stor succes for Kimi Raikkonen der fik sin første Formel 1-sejr.
 

Løbet blev ikke helt så dramatisk som åbningsløbet hvor det var mere sportsligt i starten. Men en anden side af Formel 1 blev præsenteret - kontakt! Michael Schumacher oversatsede i starten i et forsøg på at komme forbi Jarno Trulli. Det kostede et spin til Trulli og en bøjet vinge til Schumacher. Han blev også idømt en drive-trough straf, hvilket var ganske korrekt, hvis man ser på tidligere straffe der er blevet præsenteret.

Oppe i front trak Alonso fra mens det på de efterfølgende pladser var meget blandet - Coulthard oppe som 2'er og Heidfeld helt fremme til 3. pladsen. Montoya blev påkørt af en anden kører og mistede bagvingen - hans pitstop kostede derefter flere omgange og colombianeren var derefter helt ude af løbet.

Efter de første pitstops blev der vendt op og ned på billedet. Kimi Raikkonen fik arbejdet sig ind på føringen og da David Coulthard udgik, var han McLarens mand. Barrichello kørte også et meget stabilt men udramtisk løb, og kunne have presset Raikkonen. Men afstanden blev hele tiden udvidet til fordel for den unge finne, der med over 50 sekunders forspring kunne tage sit sidste pitstop - og dermed fastholde et solidt forspring.


Kimi Raikkonen sejrede for første gang i Formel 1 - positivt for sporten med nye vindere!
(Foto: Daimler Chrysler)

Hvad der også er ganske interessant er at se forskellen på strategierne. Alonso var på en mere "rendyrket" 2-stop strategi, mens Raikkonen trak sine stop lidt længere, og det var det der gjorde forskellen.

Fernando Alonso kronede en flot weekend med 3. pladsen. Han kunne måske have fået mere, men den samlede kraft over en hel løbsdistance er stadig ikke helt optimal. Men der er bestemt mere i vente fra Renaults side. Ralf Schumacher kørte sig stille og roligt til en anonym 4. plads. Han holdt sig udenfor al ballade og vandt på den baggrund flere pladser. Trulli fik reddet sig en 5. plads hjem. Han var ellers på de sidste omgange indblandet i en større duel med Jenson Button, der siden tabte meget tid. Et spin blev det til i det sidste sving, hvorefter Trulli måtte forsvare sig overfor Michael Schumacher. Tyskeren kunne dog ikke presse sig forbi og måtte tage til takke med en 6. plads. Det har ikke ligefrem været en særlig god start på titelforsvaret for den 5. dobbelte verdensmester!


Fantastisk weekend for Renault - Alonso blev yngste mand på pole og fik en podieplads med sig hjem. Han kan være tilfreds!
(Foto: Renault F1)

Button nåede frem på en 7. plads og dermed kom der også velfortjente point til BAR. Sidste point fik Heidfeld med sig.

Efter to Grand Prix'er er det således Kimi Raikkonen der har indtaget føringen i VM med 16 point foran holdkammeraten David Coulthard. En noget andet start på sæsonen end det var forventet. Næste Grand Prix køres om 14 dage på Interlagos, Brasilien. Og det kan meget vel give et nyt og uventet udfald. Formel 1 er mere åbent end det har været i flere år.


Williams fik point med Ralf Schumacher, men det var ellers ikke et løb der er værd at skrive hjem om!
(Foto: BMW)

Benji

Læs mere om:
  • 23/03/03 - Sepang - Formel 1
  •