Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA Formula 2

Uheldig weekend for Christian Lundgaard

FIA Formula 2 
27/09/20 

Christian Lundgaards kamp om Formel 2 mesterskabet led at alvorligt slag, da tredjesidste afdeling blev afviklet i Sochi, Rusland. Lørdag blev Christian Lundgaard uden skyld involveret i et uheld i starten, der betød, at han måtte udgå allerede efter første sving. I søndagens løb nåede Lundgaard at avancere otte pladser, inden et voldsomt uheld mellem to konkurrenter stoppede løbet og skaderne omkring banen var så store, at løbet ikke blev genoptaget. Der var derfor ikke point til Christian Lundgaard, der faldt fra tredje- til fjerdepladsen i mesterskabet.
 

Christian Lundgaard havde ikke den optimale kvalifikation fredag, da han et par gange blev spærret på sin hurtigste omgang. Det til trods kørte han sig til en startplacering som nummer seks, men Lundgaard nåede ikke længere end til første sving, før han var ude af løbet. Et par konkurrenter ramte hinanden og Piquet blev sendt ud i Lundgaard, hvis bil fik så store skader, at han ikke kunne fortsætte i løbet.


(Foto: Getty Images)

Lørdagens resultat gav en startplacering som nummer 21 til søndages løb. Christian Lundgaard leverede en fantastisk første omgang, hvor han avancerede syv positioner. Men på løbets ottende omgang betød et voldsomt sammenstød mellem Aitken og Ghiotto, at der med det samme kom rødt flag. De to kørere kunne ved egen hjælp forlade bilerne, men barrieren havde taget så stor skade, at det efter 25 minutter blev besluttet, at den ikke kunne nå at blive repareret og løbet blev ikke genstartet. På det tidspunkt lå Christian Lundgaard på ellevte pladsen, tæt på de otte første pointgivende positioner. Grundet den korte distance, der blev afviklet, blev der kun uddelt halve point.

"Det var på mange måder en dyr weekend" fortæller Christian Lundgaard fra Sochi. "Man skal ikke gøre udgifterne op i det antal kilometer vi kørte... Samtidig var det rigtig skidt for mesterskabet, men sådan går det desværre nogle gange. Det ser selvfølgelig svært ud, men vi må tage de sidste løb som de kommer og gøre det bedste vi kan og så må vi se, hvordan det udvikler sig. Jeg fik ikke den bedste start i lørdagens løb, men tænkte, at nu skulle jeg bare overleve første sving og tage den derfra. Men jeg blev desværre involveret i andres uheld og blev ramt så hårdt, at min bil fik rigtig mange skader. Det resultat ødelagde desværre hele weekenden, da jeg så startede næstsidst søndag. Jeg fik en super første omgang, men vi kom ikke så langt, før løbet blev stoppet. Det var et voldsomt uheld, så lige nu er vi bare glade for, at begge er sluppet uden skader".

Stilling i Formel 2 efter 10. afdeling
1. Mick Schumacher, Prema Racing #22, 191 point
2. Callum Illot, Uni-Virtuosi Racing #4, 169 point
3. Yuki Tsunoda, Carlin #7, 147 point
4. Christian Lundgaard, ART Grand Prix #6, 145 point
5. Robert Shwartzman, Prema Racing #21, 140 point
6. Nikita Mazepin, Hitech Grand Prix #24, 140 point

Resterende løbskalender
11: 27-29/11 Bahrain
12: 4-6/12 Bahrain (ydre bane-layout)

Lundgaard Racing Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Sochi
  • 27/09/20 - Sochi - FIA Formula 2
  •      ASETEK SIMSPORTS