Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Mikkel Jensen i 24-timersløb på Nürburgring: Vi har et stærkt hold

24 Hours 
26/09/20 

>> Se med nu - Live fra Nürburgring <<
Blot én uge efter sin debut på Le Mans er Mikkel Jensen tilbage i et nyt 24-timersløb, når han denne weekend skal forsøge at erobre Nürburgring med BMW-teamet Walkenhorst Motorsport.
 


(Foto: CLÉMENT MARIN)

Efter en imponerende Le Mans-debut, hvor tekniske udfordringer forhindrede et potentielt topresultat i LMP2-klassen, er den danske racerkører og tidligere ELMS-mester Mikkel Jensen nu klar til endnu et legendarisk langdistanceræs. Den 25-årige racerkører stiller lørdag op til 24-timersløbet på Nürburgring, hvor han sammen med britiske David Pittard, norske Christian Krognes og den sydafrikanske Jordan Pepper skal forsøge at hente et topresultat for BMW-teamet Walkenhorst Motorsport.


(Foto: CLÉMENT MARIN)

Det berømte tyske langdistanceløb afvikles på en kombination af den berygtede Nordschleife, som er mere end 20 kilometer lang og snor sig gennem Eifelbjergene, og den moderne GP-strækning, som senere på efteråret lægger asfalt til Formel 1-feltet. Næsten 100 biler fordelt i adskillige klasser stiller til start i løbet, som flages grønt lørdag eftermiddag klokken 15.30.


(Foto: CLÉMENT MARIN)

– Det bliver endnu en hård weekend og endnu en kulmination på mange måneders forberedelse. Jeg har set virkelig frem til Nürburgring, især fordi vi har haft stor succes i vores deltagelse i VLN-løbene, som vi netop har brugt som forberedelse til 24-timersløbet. Det er jo en legendarisk bane og i virkeligheden et frygtindgydende sted med de mange sving, kæmpe højdeforskelle og stort set ingen sikkerhedsmargin. Hvis du ryger af banen de forkerte steder, så står der bare et autoværn, og så er løbet slut.

Samtidig stiller næsten 100 biler til start, og det er alt fra de hurtigste GT3-biler til ældre racerbiler, så trafikken er helt vild. Der bliver flere nattetimer end sædvanligt, fordi løbet er blevet flyttet fra foråret til efteråret. Og endelig er løbet berygtet for at være lunefuldt med hensyn til vejret og er flere gange blevet stoppet på grund af tåge eller kraftig regn, så der er i det hele taget mange faktorer, som spiller ind, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: CLÉMENT MARIN)

Danskeren bliver en del af en relativt ung besætning i Walkenhorst-teamets BMW M6 GT3, og mens Jordan Pepper bliver et nyt bekendtskab for Mikkel Jensen, er både Krognes og Pittard kendte kolleger. Jensen har i 2020 deltaget i tre langdistanceløb på Nürburgring for Walkenhorst Motorsport, og i alle tre tilfælde er danskeren sluttet på podiet. I weekendens 24-timersløb, som flages grønt lørdag klokken 15.30, stiller BMW-kvartetten op i den hurtigste Pro-klasse, hvor de efter en benhård kvalifikation starter fra en niendeplads.


(Foto: CLÉMENT MARIN)

– Vi ved, at vores BMW er stærk på Nürburgring, og vi ved, at vi har et stærkt team i ryggen. Med vores lineup af kørere vil jeg tro, at vi er det stærkeste private team, som stiller op. Vores hårdeste konkurrenter bliver fabriksbilerne, men vi har før vist, at vi kan slå dem. Vores største udfordring bliver uden tvivl vejret. På tør bane har vi en meget hurtig bil, og hvis det bliver lidt vådt, kan vi også overleve. Men hvis det bliver kraftig regn, som det ofte har vist sig på Nürburgring, så bliver det svært. Yokohama har udviklet nogle gode tøvejrsdæk til os, men vores regnvejrsdæk er ganske enkelt for langsomme, så derfor håber vi på at undgå store mængder nedbør.


(Foto: CLÉMENT MARIN)

– Jeg ser virkelig frem til at komme i gang. Selv om det også drejer sig om 24 timer, så forudser jeg et helt andet ræs end dét, jeg oplevede i sidste weekend på Le Mans. Jeg tror, at det bliver vildt.

Årets udgave af 24-timersløbet på Nürburgring kan følges live fra seriens eget Youtube-kanal, hvor du også kan følge Mikkel Jensens Walkenhorst Motorsport-BMW #101 via onboard-kamera fra start til slut.

TIDSPLAN – 24-TIMERS NÜRBURGRING

Lørdag 26. september
11.15: Warm-up (60 min)
15.30: RACE (24 timer)

Følg løbet LIVE på Youtube:
https://youtube.com/watch?v=2LGapfk2q-s
Følg BMW #101 onboard på Youtube:
https://youtube.com/watch?v=Uv6R3qGhGzY&t=5907s

Mikkel Jensen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Nürburgring
  • 27/09/20 - Nürburgring - 24 Hours
  •