Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Malaysia GP - Renault - lørdag

Formel 1 
22/03/03 

Det var en historisk dag i dag på Sepang banen i Malaysia, da Fernando Alonso, som kører for Renault teamet, var dagens hurtigste mand rundt på banen.
Det er Fernando Alonso første pole position i karrieren.
 

En måske lige så stor overraskelse er, at teamkammeraten Jarno Trulli, kom ind på en flot 2. plads i dagens tidskørelse. Det er første gang siden 1984 at Renault har pole position i et Formarl-1 løb, og den gang var det Patrick Tambay der stod for bedriften.

Med pole position i dag, er Fernando Alonso den yngste kører i hele Formel-1 historien der har taget pole position i et løb. Den hidtidige rekord havde Rubens Barrichello, da han tilbage I 1994 i det Belgiske Grand Prix tog pole position. Den gang var Rubens Barrichello 22 år og 4 måneder. Set i lyset af at Fernando Alonso i dag havde feber da han vågnede i morges, så er det meget flot af den unge kører at være dagens hurtigste mand.

Med de nye regler i kvalifikationen, hvor man skal starte morgendagens løb med samme mængde brændstof som man sluttede kvalifikationen med, så var man ikke helt sikker på i teamet, om man havde putte for lidt eller for meget på Renault racerne. Selv om det måske kan vise sig at være i underkanten af hvad de andre teams har i tanken, så kan der ikke røres ved den flotte præstation teamet lavede i dag, og så man arbejde ud fra det man har i tankene, i den 56 omgange lange løb.


Fernando Alonso skrev i dag Formel 1 historie.
(Foto: Renault F1)

Fernando Alonso:
"Først en stor tak til hele teamet, for at hjælpe Jarno Trulli og mig selv til det flotte resultat vi opnåede i dag. Det er helt fantastisk at teamet har indtaget hele første række på gridden.
Det er endnu ikke helt gået op for mig hvor stort det er at indtage 1. pladsen på gridden. Jeg er simpelt hen så lykkelig for min første pole position i karrieren, og jeg er sikker på at vi nok skal opnå et godt resultat i morgen. Med resultat i dag, skulle der være chance for at score nogle point til teamet."

Jarno Trulli:
"Jeg er ekstremt glad for dagens resultat. Det er det man godt kan kalde en behagelig overraskelse. Det var rigtig dejligt at se hvor gode vores racere var i dag, og jeg glæder mig til løbet i morgen.
Det er en dejlig følelse at være på den forreste starts række, og jeg syntes at det afspejler bare hvor meget teamet arbejde på at forbedre raceren hele tiden."


Jarno Trulli.
(Foto: Renault F1)

Mike Gascoyne:
"Vi havde en perfekt kvalifikation i dag, og det var utroligt spændende for hele teamet. Begge kørere kørte nogle helt perfekte omgange, og vi glæder os meget til i morgen.
Angående selve kvalifikationen, så havde vi forventet at vi var mere konkurrencedygtige end for 14 dage siden i Melbourne, men helt ærlig, så havde vi ikke forventet at det skulle gå så godt."


Glæden i renault teamet var naturligvis stor.
(Foto: Renault F1)

Denis Chevrier:
"Vi er mere end tilfreds med at have begge racere på forreste række på gridden. Det bekræfter bare at vi er på rette spor, hvad angår udviklingen af raceren. Selvfølgelig er det også kørernes fortjeneste, at vi er der hvor vi er i dag. Hele teamet har arbejdet godt op til dette Grand Prix, og jeg er fuldt tilfreds med hvordan tingene fungere i teamet. Vi har endnu ikke haft mekaniske problemer, og vi ser frem til løbet i morgen."

Kunov

Læs mere om:
  • 23/03/03 - Sepang - Formel 1
  •