Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Evaluering efter hvert kørt rally i

DM Rally 
21/09/20 

, at bremse optimalt ned OG ØGE SVINGHASTIGHEDERNE, den øvelse og deraf forbedring sker efter hvert rally for Ladefoged Motorsport alias Michael Ladefoged/Ringkøbing og hans codriver Jacob Truelsen/Sdr. Vium, begge medlemmer af ROMK.
 

DM2/Sydhavs Jubilæums Rally
, med base ved Nykøbing Falster Hallen var det næste rally hvor øvelserne skulle gentages og gerne forbedres. Rallyet havde 8 hastighedsprøver, heraf tre rundbaner og en gennemgående, den sidste blev kørt som Powerstage, og industri prøven i Nykøbings industri kvarter var en udfordrende rundbane, som flere gange er benyttet til Yokohama Mesterskabet.

NOTEKØRSLEN foregik både fredag eftermiddag og lørdag formiddag, og selve rallyet startede lørdag middag i dejligt solskinsvejr

MICHAEL LADEFOGED
, ”min dejlige rally bil, en Ford Fiesta ST180 i gruppe E trim er gearet ned for at kunne accelerere hurtigere både fra vinkelsving og igennem en rallyprøves mange sving. Den går 174 kilometer i timen på toppen i sjette gear, men lige til dette rally føler jeg at jeg manglede lidt top speed, prøverne havde nogle meget lange og hurtige passager”.

RALLYET
, startede ud med en hurtig prøve, hvor der skulle bremses maksimalt ned fra høj hastighed, og det kræver lige sin mand at TRO PÅ at bilen når at bremse ned fra tophastighed til et vinkelsving, der skal trædes ÉN GANG PÅ BREMSEN, PÅ DET RIGTIGE TIDSPUNKT, men som Michael siger, der går lige lidt tid inden de nedbremsninger sidder hundrede procent i skabet og på ryggraden.

En starter/official på SS2 havde ikke helt forstået sin opgave, og stod foran rallybilen da lysene til start talte ned, Jacob havde ikke engang fået sit kontrolkort endnu, ydermere fik teamet også en tyvstart selvom manden stod foran bilen da de skulle være kørt. Sådan en oplevelse er et irritationsmoment, og der gik lige lidt tid inden rytmen, farten og roen var tilbage.

industri prøven måtte Fiesta’en lige en tur i R gearet, ikke race men bakgear, da Michael lavede en decideret udbremsning!

IGEN, blev slutresultatet en fjerdeplads i klassen, i en klasse hvor det hurtigste mandskab er så suveræne, at det ikke er dem som Michael og Jacob skal måle sig op imod.

ØVELSE GØR MESTER SIGES DER, og det bliver bedre løb for løb, sving for sving, og samarbejdet inde i rallybilen fungere upåklageligt, og næste løb er næsten i baghaven, til DM3/Naturens Rige/3 oktober i det midt jyske, og her håber Michael at prøverne passer lidt bedre til bilen og mandskabet, og så skal der barberes sekunder af på hastighedsprøverne, og de to ’drenge’ glæder sig allerede.

Allan POST


Læs mere om:
  • SydhavsRally
  • 19/09/20 - SydhavsRally - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: