Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Status efter weekendens Sydhavsrally 2020 på Lolland-Falster

DM Rally 
21/09/20 

Løbsledelsen og organisationen bag Nykøbing F. Motorsports Sydhavsrally 2020 kan efter weekendens afvikling af og oprydning efter rallyet konstatere, at det lykkedes at gennemføre rallyet i skyggen af Covid-19 pandemien og de skærpede restriktioner, som regeringen bebudede fredag den 18. september med virkning fra lørdag den 19. september.
 

55 biler var til start, og 45 biler nåede hele vejen fra starten ved Nykøbing F. Hallerne og til mål samme sted nogle timer senere.
10 biler udgik undervejs på grund af tekniske problemer med bl.a. motor, gearkasse, bremser eller hjulophæng.


Vinder-trioen foran målet er fra venstre Kenneth Madsen og Mette Felthaus, Kristian Poulsen og Ole R. Frederiksen samt Martin Johansen og Finn Thomsen.

Efter planen skulle der køres 226,3 kilometer, hvoraf de 81,5 kilometer skulle køres som hastighedsprøver nordøst og sydvest for Nykøbing F. - ialt otte hastighedsprøver på afspærret område.
På grund af en forsinkelse blev det besluttet at droppe den ene prøve for at kunne holde tidsplanen, så efter godt 211 kilometer kunne de tre hurtigste i feltet sprøjte med champagne ved målet.

Rallyet blev vundet af Kristian Poulsen og Ole R. Frederiksen i en VW Polo R5 i tiden 31:47,580 min. foran Kenneth Madsen og Mette Felthaus i Suzuki R+ i tiden 32:03,572 min. samt Martin Johansen og Finn Thomsen, i Peugeot 208 R5 i tiden 32:20,612 min.
Så efter de mange prøvekilometer for fuld fart var forskellen mellem vinderen og to efterfølgende konkurrenter kun henholdsvis godt 15 og 33 sekunder.

Feltets lokale islæt, brødrene Henning og René Christoffersen, Vordingborg/Nykøbing F. i en historisk VW Golf fra 70’erne og tunet efter datidens Gruppe 2-reglement, havde en god dag, som for dem sluttede med en klassesejr.


Brødrene Henning og René Christoffersen i deres zebra-stribede VW Golf på vej mod endnu en klassesejr og for an den gang i træk.

Løbsleder John Larsen oplyste i forbindelse med rallyets afslutning, at motorklubben NFMS er klar til næste år at afvikle et 2-dages rally som en afdeling af den planlagte ERT Scandinavian Rally Trophy. Weekendens løb blev i den forbindelse fulgt af en observatør fra det internationale bilsportsforbund FIA, som har sat Sydhavsrally på listen over kandiderende løb til den planlagte turnering i 2021.

Nykøbing F. Motorsport

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • SydhavsRally
  • 19/09/20 - SydhavsRally - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: