Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Le Mans - Mørket kommer farende

FIA WEC 
19/09/20 

World Endurance ChampionshipDet er blevet enden på eftermiddagen og aftens mørke har sænket sig over banen. Kørslen i de sidste timer har været fair med spændende dueller og enkelte kørerfejl. Det har betydet at der også har været nogle perioder med gule flag og nogle omgange med slow zone, samt løbets første periode med safetycar. Den bedste danske placering har LMP2 køreren Mikkel Jensen
 

Der er stadig spændende dueller - Fra GT klasserne er der evig konkurrence mellem Ferrari og Aston Martin, der hver især har deres bedste forcer i henholdsvis sving og høj fart på langsiderne. Solen er gået ned over banen og den ekstra lange nattekørsel er ved at tage sin begyndelse. Herudover er der tilmed lovet regn i nattens løb.
Desværre er der to teams med danske kørere som er ramt af tekniske problemer.

LMP1
Det er stadig de stabilt velkørende Toyota TS050 der ligger i front. Efter den femte time var det #7 der lå i front og den blev fulgt af søsterbilen Toyota #8 - Rebellion Racing ligger stadig en omgang efter på 3. og 4. pladsen. Efter seks timers kørsel er det Toyota #8 der ligger foran Toyota #7 og Rebellion #1 ligger lige så stabilt kørende på en tredjeplads.

LMP2
Der skiftes konstant rundt i på placeringerne i det tæt kæmpende felt. Efter den femte time er det Jackie Chan DC Racing #37 der ligger i top, fulgt af #26 G-Drive Racing og #32 fra United Autosports, da løbet havde rundet 6 timer var stillingen uændret.

High Class Racing #33 er kørt i garage for at udbedre problemer med teknikken, det ser desværre ud til at være mere end at det kan klares med et quickfix og det er en trist ventetid for Anders Fjordbach.

GT pro
Klassen har stadig spændende kampe hvor der især skiftes placeringer i toppen ved deres pitstop. Klassens førende er efter 6 timers kørsel stadig AF Corse Ferrari #71, de følges af AF Corse Ferrari #51, Aston Martin Racings #97 og Dane Train Aston Martin #95 hvor Nicki Thiim har sat sig i bilen.

Porsche #92 er endnu en gang kørt i garagen, det ser ud til at være kvaler med servo styringen, som giver mekanikerne ekstra arbejde. Det ser ikke lovende ud for Michael K. Christensen.

GT am
Efter den femte time lå #72 Ferrari teamet Hub Auto Racing i front og havde følgeskab af TF Sport #90 og Iron Lynx #75. Også i denne klasse veksles der placeringer omkring pitstops. Efter den sjette time ligger Aston Martin Racing #98 i front, fulgt af TF Sport #90 og Iron Lynx #75 og AF Corse #83 med Nicklas Nielsen ligger på fjerdepladsen.

De otte danske køreres placeringer:
LMP2
2. plads - #26 - Mikkel Jensen
23. plads - #33 - Anders Fjordbach
GT PRO
4. plads - #95 - Nicki Thiim + Marco Sørensen
8. plads - #92 - Michael K. Christensen
GT AM
4. plads - #83 - Nicklas Nielsen
11. plads - #66 - Jan Magnussen
13. plads - #85 - Michelle Gatting

Henrik Bess

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 20/09/20 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
  •