Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Le Mans - Eftermiddagen er ved at rinde ud

FIA WEC 
19/09/20 

World Endurance ChampionshipTiden til mørkets frembrud er ved at komme, og der er i sagens natur mere nattekørsel i vente for kørerne hele 4 timer mere end der plejer og der er muligvis også nogle mørke skyer på vej. Her hvor de første 4 timer er blevet kørt er stillingen i den generelle top uændret - I GT am ligger AF Corse teamet med Nicklas Nielsen i front
 

Årets Le Mans er stadig en velkørende oplevelse for de fleste teams, og der bliver stadig kørt et godt race i de forskellige klasser, her hvor dagslyset så småt begynder at ebbe ud.

LMP1
Den stabilt kørende Toyota #7 er atter kommet i front efter den tredje time og den bliver fulgt af Toyota #8 - Rebellion Racing taber stadig lidt terræn og deres biler ligger på 3. og 4. pladsen. Stillingen mellem de to hurtige Toyota er stadig stabil og deres kørsel er også ganske statisk. Efter fire timers kørsel er det Toyota #8 der ligger foran Toyota #7 og Rebellion #1.

LMP2
Stillingen er tæt og efter hvert pitstop rykkes der livligt rundt på deres placeringer. Efter den tredje time lå #32 fra United Autosports i top, fulgt af Jota #38 og #39 SO24-HAS By Graff - Inden den fjerde time var overstået var det skiftet rundt efter endnu en omgang intenst ræs. På førstepladsen ligger Jackie Chan DC Racing #37 og de bliver fulgt af Jota #38 og Duqueine Team #30 eftersom #39 SO24-HAS By Graff strøg ned på en ottendeplads efter en kørerfejl.

GT pro
Kampene har også været spændende i den hurtige GT klasse, her skifter placeringerne også omkring pitstop. Bilerne ligger tæt og den førende er AF Corse Ferrari #71 efterfulgt af Aston Martin Racings #97. AF Corse Ferrari #51 ligger på tredjepladsen tæt fulgt af den dansk kørte Aston Martin #95, her var det Marco Sørensen der sad bag rattet i teamets andet stint og holdt en flot placering som nummer fire i klassen inden han overlod bilen til Richard Westbrook.

GT am
Efter den tredje time lå TF Sport #90 forrest med Porsche #56 og Aston Martin Racing #95, det blev senere vekslet til dansk favør og således var det AF Corse #83 med Nicklas Nielsen der fik lagt sig i front efter den fjerde time og de følges af #72 Ferrari teamet Hub Auto Racing og Team Project 1 Porsche #56 ligger på tredjepladsen.

De otte danske køreres placeringer:
LMP2
6. plads - #26 - Mikkel Jensen
13. plads - #33 - Anders Fjordbach
GT PRO
4. plads - #95 - Nicki Thiim + Marco Sørensen
5. plads - #92 - Michael K. Christensen
GT AM
1. plads - #83 - Nicklas Nielsen
12. plads - #66 - Jan Magnussen
15. plads - #85 - Michelle Gatting

Henrik Bess

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 20/09/20 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
  •