Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Le Mans - De første timer er kørt

FIA WEC 
19/09/20 

World Endurance ChampionshipDet længe ventede 24 timers løb er langt om længe kommet igang. Afviklingsformatet er anderledes end hidtil grundet den verserende situation i samfundet. Den forudgående træning har været på et minimum, så de mange nye kørere har fået en noget stejlere indlæringskurve end de garvede kørere.
 

Efter de første timer af årets Le Mans er der blevet kørt race som er præget af gode kampe, og der er blevet gået til den hele vejen ned gennem rækkerne.

LMP1
Toyota #7 røg i front fra start og blev efter nogle omgange fulgt af Toyota #8 - Rebellion Racing tabte lidt terræn og lå på 3. og 4. pladsen - Toyota #8 har været på ekstratur i pit og kom bag Rebellion da den første time var gået. Denne placering blev ændret efter en times kørsel og de to superhurtige Toyota racere er atter i front. Stillingen mellem de to hurtige Toyota'er skifter og #8 er i front efter 2 timers temmelig stabil og statisk kørsel.

LMP2
Sidste års LMP2 vinder #36 går i pit efter første omgang, tilsyneladende med køle problemer og røg dermed langt ned i feltet. I top er det fra start #22 og #32 fra United Autosports og de havde G-Drive Racing #26 efter sig. Efter den første time er det stadig United Autosports #22 i front og danske High Class Racing ligger på andenpladsen med #39 SO24-HAS By Graff efter sig - Der bliver ofte skiftet placeringer i denne del af feltet og kampene er til tider intense, stillingen efter 2 timers kørsel er #39 i front, fulgt af Jota #38 og #32.

GT pro
AF Corse Ferrari #51 tog føring fra start med #97 Aston Martin og #95 med Nicki Thiim ved rattet lagde sig på tredjepladsen. Kampene er mange og der er lidt kørerfejl som lader stillingen skifte, efter den første time er det Aston Martin Racings #97 der ligger i front, AF Corse Ferrari #71 på andenpladsen og Nicki Thiim er på tredjepladsen. Stillingen i top er efter 2 timers kørsel er #71, #97, #51

GT am
Aston Martin Racing #98, Tema Project 1 Porsche #56 ligger på andenpladsen med TF Sport Aston Martin #90 på tredjepladsen - Efter første time er det stadig #98 i front, og der er vekslet plads efter ham så #90 er kommet foran #56. Stillingen i top efter 2 timers kørsel er stadig med #98 i front, fulgt af #90 og #56.

De otte danske køreres placeringer:
LMP2
6. plads - #26 - Mikkel Jensen
10. plads - #33 - Anders Fjordbach
GT PRO
4. plads - #95 - Nicki Thiim + Marco Sørensen
5. plads - #92 - Michael K. Christensen
GT AM
7. plads - #83 - Nicklas Nielsen
9. plads - #66 - Jan Magnussen
16. plads - #85 - Michelle Gatting

Henrik Bess

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 20/09/20 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
  •