Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Mikkel Jensen før 24-timersløb på Le Mans: Spændingen stiger

FIA WEC 
17/09/20 

World Endurance ChampionshipMeget er på spil for den danske racerkører Mikkel Jensen, som har ambitioner om en sejr LMP2-klassen, når han debuterer i 24-timersløbet på Le Mans den kommende weekend.
 

Mikkel Jensen får sin længe ventede ilddåb i verdens mest berømte racerløb, når han den kommende weekend debuterer i 24-timersløbet på Le Mans. Grundet Covid-19 afvikles årets udgave af den franske klassiker med tre måneders forsinkelse og uden tilskuere – men dét er ikke noget, som har lagt en dæmper på danskerens forventninger.


(Foto: CLÉMENT MARIN)

– Jeg er helt vildt spændt. Det bliver min debut, og selvom jeg har kørt andre langdistanceløb, så findes der intet større end Le Mans. Også selvom tribunerne desværre står tomme. Det havde naturligvis været en endnu større oplevelse at køre foran en kvart million tilskuere, men det ændrer ikke på, at jeg virkelig ser frem til ræset. Det bliver uden tvivl et hårdt Le Mans for en debutant. Den traditionelle testdag, som normalt afholdes to uger før løbet er aflyst, og vi går lige på træning og indledende kvalifikation torsdag før hyperpole fredag. Det gælder om at få så meget ud af bilen som muligt på hver eneste omgang inden løbet, så vi er bedst muligt forberedte til starten lørdag, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: CLÉMENT MARIN)

– For mig handler det først og fremmest om at lære banen godt at kende. Forhåbentlig er det blot endnu en ny racerbane, som man hurtigt finder farten på. Den største faktor bliver, hvor meget den forandrer sig undervejs i form af greb. Dét skal man nok have kørt et helt løb for at være klog på. Vejret spiller naturligvis også ind, for hvis regnen kommer, kan man risikere at køre på drivvåd og helt tør asfalt på samme omgang, fordi banen er så kæmpe. Som det ser ud nu, skal Rusinov køre seks timer i alt, mens Vergne og jeg tager ni timer, og så kører vi rene tripple-stints. Men som alle siger, så kan Le Mans hurtigt ændre din strategi.


(Foto: CLÉMENT MARIN)

Mikkel Jensen stiller op i LMP2-klassen for det russiske team G-Drive Racing sammen med russiske Roman Rusinov og den franske tidligere Formel 1-kører Jean-Èric Vergne. Trioen stiller til start i deres Aurus 01-Gibson #26 i et kæmpe felt af i alt 24 biler.


(Foto: CLÉMENT MARIN)

G-Drive Racing er en kendt spiller i sportsvognsracing og sikrede blandt andet titlen i European Le Mans Series tre år i træk fra 2016 til 2018 samt en tæt andenplads i 2019. G-Drive Racing har også opnået triumfer i World Endurance Championship, hvor teamet i 2015 sikrede mesterskabstitlen, og i 2015 og 2016 opnåede G-Drive Racing desuden podieplaceringer i 24-timers Le Mans.


(Foto: CLÉMENT MARIN)

– Teamet har gjort det rigtig godt gennem årene, og når man er på listen over vinderfavoritter, så stiger ambitionerne, og det samme gør nervøsiteten. Jeg kan godt mærke, der er høje forventninger til weekenden, men sådan skal det også være. Teamet har meget på spil, og det samme har jeg. Le Mans har hele motorsportsverdenens opmærksomhed, og et godt resultat kan være afgørende for min karriere fremover, forklarer Mikkel Jensen.


(Foto: CLÉMENT MARIN)

Selv om årets 24-timersløb på Le Mans afvikles uden tilskuere, så bliver det naturligvis stadig muligt for motorsportsfans at følge med i løbet. TV 2 sender nemlig direkte fra lørdag klokken 21.05 og frem til målflaget, mens man kan få starten med på Eurosport. Man kan også downloade den officielle FIA WEC-app til sin smartphone og købe den særlige Le Mans-pakke (79 kr.), som giver fuld adgang til både livestreaming, resultater, interviews med mere.

TIDSPLAN – 24-TIMERS LE MANS 2020

Torsdag 17. september
10.00: Træning #1 (180 min)
14.00: Træning #2 (180 min)
17.15: Kvalifikation #1 (45 min)
20.00: Træning #3 (240 min)

Fredag 18. september
10.00: Træning #4 (60 min)
11.30: Kvalifikation #2 (30 min)

Lørdag 19. september
10.30: Warm-up (15 min)
14.30: RACE (24 timer)

Følg med LIVE på TV 2, Eurosport eller FIA WEC-appen.

Mikkel Jensen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Le Mans
  • 20/09/20 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
  •