Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Esports Carrera Cup Denmark

Esport Racing og Porsche Danmark går sammen om nyt digitalt motorsportsmesterskab

Porsche Esports
Carrera Cup Denmark 

17/09/20 

Porsche Esports Carrera Cup er det nye danske digitale motorsportsmesterskab for alle, som går med en virtuel racerkører i maven. 40 hurtige deltagere skal kæmpe om en samlet præmiepulje på 100.000 kroner.
 

Interessen for den digitale motorsport er fortsat i kraftig vækst, og det har blandt andet betydet, at et af verdens mest berømte sportsvognsmærker er hoppet med på den virtuelle bølge. Porsche Carrera Cup er i forvejen kendt som et af de meste prestigefyldte motorsportsmesterskaber i verden, og i foråret lancerede producenten så den virtuelle udgave, Porsche TAG Heuer Esports Supercup, hvor de traditionelle racerbiler er byttet ud med online-simulatorer.

Dette tiltag har fået den danske importør, Porsche Danmark, og Esport Racing (ESR) til at gå sammen om et nationalt mesterskab, Porsche Esports Carrera Cup Denmark. Det digitale mesterskab bliver kørt over 10 afdelinger med start den 8. november og finale i april 2021. Det samlede felt på 40 deltagere vil blive udvalgt via en kvalifikationsrunde, som er åben for alle kørere med en iRacing-reglementeret C-licens. Mesterskabet vil, ligesom Porsche TAG Heuer Esports Supercup, blive afviklet på platformen iRacing, og der køres om en samlet præmiepulje på 100.000 kroner, som fordeles mellem sæsonens tre bedst placerede kørere.


(Foto: ESR)

– Carrera Cup er udgangspunktet for alle Porsches motorsportsaktiviteter, og derfor er det fantastisk at være med til at lancere en national virtuel udgave af serien i Dammark. Ikke mindst er det en blåstempling af ESR som promotor for digital motorsport i Danmark, og vi glæder os over at have teamet op med et så ikonisk sportsvognsmærke. De mange måneders planlægning skal komme både kørere og fans tilgode, for der er virkelig lagt i ovnen til et actionfyldt mesterskab med masser af udfordringer og underholdning, lyder det fra direktør hos ESR, Thor Qualmann.

Porsche Esports Carrera Cup bliver det nye danske digitale motorsportsmesterskab under Dansk Automobil Sports Union og Danmarks Idræts Forbund – og bliver således også efterfølgeren til Danish Esport Racing Championship, som i 2019 og 2020 for alvor samlede den danske liga inden for digital motorsport.


(Foto: ESR)

– Motorsport er en vigtig del af vores DNA, og vores brand hviler på en succesfuld racerhistorie, som går mere end 60 år tilbage. Samtidig er det vigtigt for os at kigge fremad og være med helt forrest i udviklingen, og derfor vi er stolte over at kunne præsentere en ny dansk liga indenfor den spirende digitale motorsport. Med Porsche Esports Carrera Cup Denmark går vi ind i et spændende voksende segment og vil kunne aktivere en spændende, yngre og mere tech-orienteret målgruppe, lyder det fra PR & Marketing Manager hos Porsche Danmark, Peter Jurland.

Find mere information om Porsche Esports Carrera Cup Denmark her

Facts om Porsche Esports Carrera Cup Denmark

Porsche Esports Carrera Cup Denmark er det officielle danske digitale motorsportsmesterskab under Dansk Automobil Sports Union og Danmarks Idræts Forbund. Mesterskabet organiseres af Esport Racing, som er den førende promotor indenfor digitale motorsportsevents i Danmark. Feltet tæller 40 kørere, som tilmeldes via en åben kvalifikationsrunde. Deltagelse i Porsche Esports Carrera Cup kræver iRacing-reglementeret C-licens, og der dystes om en samlet præmiepulje på 100.000 kroner. Alle løb transmitteres live på Youtube med danske kommentatorer. Banerne offentliggøres, når man tilslutter sig serveren på løbsdagen.

Kalender 2020/2021

16.-18.10.2020: Prækvalifikation
23.10.2020: Seneste Udmelding for deltagelse
08.11.2020: 1. Afdeling
22.11.2020: 2. Afdeling
06.12.2020: 3. Afdeling
20.12.2020: 4. Afdeling
10.01.2021: 5. Afdeling
24.01.2021: 6. Afdeling
07.02.2021: 7. Afdeling
21.02.2021: 8. Afdeling
07.03.2021: 9. Afdeling
TBD: 10. Afdeling/finale

ESPORT RACING

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj