Dramatisk afslutning for Momentum Racing

SuperCup
14/09/20

Det blev en meget dramatisk afslutning på Light Race for Momentum Racing.

Oliver Rømer og Jens Kristoffersen havde taget den lange tur til Padborg Park, hvor holdet fra Kalvehave stillede op i sæsonens første Yokohama SuperCup løb.

Tidligere på sæsonen deltog de i en løbsweekend på FDM Jyllandsringen, men denne gang startede alle hold fra nul.

Løbet skulle have været Night Race, men grundet COVID-19 situationen, og derved ingen tilskuere langs banearealet, blev det hele ændret til et dagsløb, som blev kørt over fredag og lørdag.

(Foto: JJ Media)

Træningen foregik 9.20 fredag formiddag, hvor det kun blev til få flyvende omgange. En konkurrent var kørt i gruset, og derfor måtte der Safety Car på banen, hvilket tog en del af køretiden.

Jens var dog hurtig til at finde farten i den hvide og røde Seat Ibiza 1,8 med startnummer 32. Han var hurtigst af alle, mens Oliver var 3. hurtigste bil.

Det lovede rigtig godt til kvalifikationen senere på dage. Her gav konkurrenterne dog virkelig gas, så Kristoffersen var 3. hurtigste mand, med Oliver som 6. hurtigste kører.

De to kørere følte dog at bilerne tabte lidt kraft, så mekanikerne gik straks i gang med at fejlsøge på bilerne.

Heat 1 skulle køres fredag eftermiddag, og her var der virkelig smæk for skillingen. Jens fik en rigtig god start, men han havde også manden på 4. pladsen helt oppe i nakken. Den duel stod på gennem løbets 15 omgange. Desværre måtte han afgive placeringen mod slutningen af løbet, men fik alligevel en god 4. plads hevet hjem, og dermed gode point til kontoen.

Oliver kæmpede lidt mere med bilen, og var også uheldig at blive fanget bag et par biler, som kørte i en anden klasse, og som var hurtigere ude på langsiden, men langsommere i svingene. Det gjorde at han ikke rigtig kunne komme frem i feltet, da han hele tiden blev blokeret af dem. Derfor måtte han tage til takke med en 7. plads.

Lørdag formiddag skulle heat 2 køres. Her blev det endnu en gang til en fantastisk kamp for Kristoffersen, som dog blev overrumplet mod slutningen af løbet, og måtte køre over målstregen på en 5. plads.

Til gengæld var det et bedre løb for Rømer, som sluttede på 6. pladsen, i et løb som hurtigt blev en-mands kørsel. Men stadig positivt med en forbedring i forhold til gårsdagen.

Der begyndte at trække grå skyer ind over banen til finaleheatet. Asfalten var dog stadig tør, og der var ikke antydning af dråber på forruderne, da bilerne kørte ud på banen.

Jens i bil #32 faldt tilbage på 6. pladsen under starten, men begyndte så stille og roligt at kæmpe sig tilbage i feltet. Halvvejs gennem løbet åbnede himlen sig dog, og på mønsterløse tørvejrsdæk, var der ikke andet at gøre, end at sætte hastigheden ned. Vigtigst af alt, blev han ved med at køre ude på banen, uden at spinde af, og kunne derfor krydse målstregen på en fin 4. plads, under rigtig svære forhold. Desværre blev bilen efterfølgende pillet af resultattavlen, da bilen havde nogle få hestekræfter for meget. En efterfølgende undersøgelse af bilens udstødning viste en lille revne, som var nok til at give bilen lidt ekstra power – super ærgerligt, men nemt at se, hvor fejlen var.

Det skulle dog vise sig at være billig sluppet i forhold til teamkammerat Oliver i bil #31. Han fik en rigtig god start på løbet, og lå lige bagved Jens, og var foran flere biler, som deltog i en anden kategori, der kørte på banen samtidig. Her var der en kører, hvor det gik helt galt under nedbremsningen, så denne pløjede op i bagenden på Seat raceren, og næsten skubbede Oliver ud i gruset. Der gik nogle sekunder inden han fik liv i bilen igen, og måtte humpe ind på inderkredsen, med en meget skadet bil. Der var et kæmpe hak ind i bagagerummet, så det næsten lignede, at man havde bakket ind i lygtepæl for fuld kraft.

Heldigvis kunne Oliver selv stige ud af bilen, men sådan et stort, uventet uheld sætter altid sit præg i de næste timer og dage.

Dermed sluttede weekendens sidste heat pointløst for begge kørere, så de aktuelt er 8’er og 10’er i den samlede mesterskabsstilling.

Nu venter der holdet rigtig mange timer hjemme på værkstedet. Heldigvis er der halvanden måned til sæsonfinalen køres på FDM Jyllandsringen, så selvom der er meget der skal repareres, så er mekanikerne ikke under det helt store tidspres.