Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Oresund Rally

Sensationel sejr i Oresund rally

Oresund Rally 
13/09/20 

Far og datter-hold slog favoritterne, corona-testresultat nåede ikke frem
Et af de mest lovende hold i klassisk pålidelighedsrally, far og datter-mandskabet Torben Weber Andersen fra Holte og Emilie Weber Wellendorf fra Frederiksberg tog i deres VW Scirocco GTI fra 1985 sensationelt totalsejren i weekendens Oresund Rally tællende til danmarksmesterskabet.
 

De to gange Weber kører i næstbedste division, Sportklassen, men slog alle de mere erfarne kørere i klasserne Elite og Sport.


Torben Weber Andersen og Emilie Weber Wellendorf var totalt tændt, da Oresund Rally startede i Roskilde.

"Løbet var sværere end normalt, og man skulle være fokuseret hele tiden, men for os gik det op i en højere enhed," sagde en lykkelig Emilie Weber Wellendorf ved målet i Roskilde.

Og hendes far Torben supplerede: "Vi var uheldige i årets to første løb, men da vi fik delresultatet i Oresund Rally, vidste vi, at vi var på vej mod noget godt i dette meget intensive rally. Vi har byttet en gammel Triumph TR4A ud med en nyere VW Scirocco, og den ligger simpelt hen bedre på vejen.


Torben Weber Andersen og Emilie Weber Wellendorf kørte deres VW Scirocco GTI fra 1985 til en klar sejr i Oresund Rally. Her tager de et skarpt sving ved Borup Huse.

Andenpladsen i Oresund Rally gik til Kim Kjærsgaard Frandsen fra Malling og Jan Østergaard fra Juelsminde i VW Golf GTI fra 1979 efter en knivskarp dyst med Niels Erik Jørgensen fra Assens og Arne Pagh fra Middelfart i en Honda Civic VTEC fra 1990 på tredjepladsen.


Kim Kjærsgaard Frandsen fra Malling og Jan Østergaard fra Juelsminde er på kort tid nået op blandt de bedste i klassisk pålidelighedsrally. Her kører de deres VW Golf GTI fra 1979 gennem et snævert sving ved Allindelille Fredskov under Oresund Rally.

Løbets favoritter, søn og far-holdet Rene Castillo Skjøt fra København og Jørgen Skjøt fra Blokhus, kom ikke til start med deres Honda Civic CRX fra 1986. Rene Castillo Skjøts arbejdsplads blev lukket torsdag efter et corona-udbrud, og han tog derfor omgående en covid-19-test. Men testresultatet nåede ikke frem inden starten på rallyet knapt to døgn senere, og mandskabet valgte derfor at holde sig helt væk fra løbet. Rene Castillo Skjøts test har siden vist sig at være negativ. Uheldet koster Skjøtfamilien værdifulde point i kampen om danmarksmesterskabet i Expert-klassen.


Rene Castillo Skjøt fra København og Jørgen Skjøt fra Blokhus, måtte melde afbud til Oresund Rally. Resultatet af Rene Castillo Skjøts covid-19-test nåede ikke frem i tide, og holdet mødte derfor ikke til start. Testresultatet var i øvrigt negativt. Her ses de efter en sejren i en tidligere udgave af Oresund Rally.

Oresund Rally blev kørt på 225 kilometer snoede landeveje i området mellem Roskilde og Ringsted og var tællende som tredje afdeling af CC-Cars DASU Classic, som er det officielle danmarksmesterskab i klassisk pålidelighedsrally. Næste løb i serien køres lørdag den 26. september på Fyn og Langeland.


Niels Erik Jørgensen fra Assens trådte ind som stand-in for Bent Mikkelsen fra Vejle og kørte codriver Arne Pagh fra Middelfart ind på tredjepladsen i Oresund Rally i en Honda Civic VTEC fra 1990. Her passerer de i regnvejr bebyggelsen Hule Mølle vest for Osted.

Læs mere om Oresund Rally 2020 på hjemmesiden: www.oresundrally.org


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • 12/09/20 - Oresund Rally
  •  
     

    Oresund Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: