Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA Formula 2

Sejr og revanche til Christian Lundgaard efter dominerende Formel 2 løb

FIA Formula 2 
13/09/20 

Christian Lundgaard vandt søndag Formel 2 løbet på Mugello i Italien, da han i en uhørt grad dominerede løbet fra start til slut. Sejren var en stor revanche for lørdagens løb, hvor Lundgaard også lå til sejr, men to safetycars ødelagde hans løb og fratog ham sejren. Sejren er Lundgaards anden sejr i Formel 2 og hans sjette podieplads.
 

Christian Lundgaard tog fredag pole position i sin Formel 2 racer fra ART Grand Prix, til trods for at det var hans første besøg på Mugello. Den forreste startposition konverterede Lundgaard til en føring i løbet, da starten gik lørdag. Lundgaard var på den almindelige strategi, hvor han startede løbet på dækkene med den blødeste gummiblanding og efter syv omgange skiftede han til de hårdeste dæk.

Pitstoppet sendte ham ned bag kørere med den omvendte strategi, men han kæmpede sig tilbage til fronten og førte løbet igen, da alle havde været i pit. Lundgaard udbyggede så småt sin føring, men mod slutningen kom der ikke kun en, men to safetycar perioder, der ødelagde det hele for Lundgaard. Kørerne der sluttede på de bløde dæk, kom helt op til førerfeltet og da løbet blev givet frit med kun 3 omgange tilbage, kunne de drage fordel af de friske bløde dæk og Lundgaard måtte på uretfærdig vis se sin føring blive forvandlet til en sjetteplads i mål.


(Foto: Getty Images)

Søndag startede Christian Lundgaard fra tredje position, men han tog straks føringen og herfra var han urørlig. Efter første omgang førte han med mere end to sekunder og da han tog det ternede flag efter 23 omgange, var føringen på mere end 14 sekunder, hvilket er uhørt i den tæt kørte Formel 2 klasse. Undervejs satte Christian Lundgaard også hurtigste omgang i top ti og scorede ekstra to point.

Med den stærke weekend, bragte Christian Lundgaard sig atter tilbage i toppen af Formel 2 mesterskabet. Med weekendens score på ialt 29 point bragte Lundgaard, der er tilknyttet Renault Formel 1 teamets juniorprogram, sig op på tredjepladsen i mesterskabet, nu kun 16 point fra den førende Mick Schumacher.


(Foto: Getty Images)

"Den her sejr var til hele min familie" sagde Christian Lundgaard efter løbet, hvor han også var tydelig berørt under nationalsangen på podiet. "Jeg skulle have vundet løbet i går, men det her er den perfekte revanche. De safetycars kunne ikke være kommet mere ubelejligt end i går, så løbet i dag var mit svar på, hvordan det skulle være gået i går. Men med den fart jeg havde i dag, så tror jeg faktisk, det havde været muligt, at vinde både lørdag og søndag, men det er svært at være utilfreds med de point jeg har scoret i denne og i sidste weekend.

Lige nu er jeg bare så glad og vil gerne dedikere sejren til hele Lundgaard familien. I denne uge var vi alle samlet fra nær og fjern til min farfars bisættelse og de har alle været i mine tanker. Så den her sejr var til min farfar og hele familien".

Stilling i Formel 2 efter 9. afdeling
1. Mick Schumacher, Prema Racing #22, 161 point
2. Callum Illot, Uni-Virtuosi Racing #4, 153 point
3. Christian Lundgaard, ART Grand Prix #6, 145 point
4. Robert Shwartzman, Prema Racing #21, 140 point
5. Nikita Mazepin, Hitech Grand Prix #24, 127 point
6. Yuki Tsunoda, Carlin #7, 123 point

Resterende løbskalender
10: 25-27/9 Sochi, Rusland
11: 27-29/11 Bahrain
12: 4-6/12 Bahrain (ydre bane-layout)

Lundgaard Racing Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Mugello
  • 13/09/20 - Mugello - FIA Formula 2
  •      ASETEK SIMSPORTS