Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hamilton vinder i kaotisk løb

Formel 1 
13/09/20 

Mugello gjorde sin entré i VM
Efter Monza der gav sæsonens måske mest overraskende løb, kom vi til Mugello der gav sæsonens mest kaotiske løb. Tre safety cars, to røde flag. 12 biler der kom i mål. Men Mercedes har stadig den totale overhånd. Hamilton kunne derfor vinde endnu en sejr
 

Det bedste ved Mugello var gensynet med sandkasser. Sandkasser har været savnet i Formel 1. Hvis man ikke kan holde sin bil på banen, så må man lide. Asfaltafkørsler burde ikke være en del af F1. Men var løbet egentlig et godt løb? Svært at afgøre. Afbrydelserne overskyggede det meste. Havde de ikke været der, havde løbet været en lang og kedelig Mercedes procession.

Kaos startede på første omgang. Måske startede det ved Verstappen, der egentlig kom godt afsted. Mens Bottas stjal starten var hollænderen ude i et forsøg på også at komme forbi Hamilton. Men pludselig mistede han farten og faldt tilbage. Helt tilbage gennem midterfeltet. I sving to gik det galt. En gruppe biler - Gasly, Raikkonen etc - og Verstappen endte med Gasly i gruset. For Gasly var det en påmindelse om at Monza var en drøm. Virkeligheden er i lidt tunge ende af feltet. For Verstappen var det en dårlig start, der blev til et tidligt exit.

Efter nogle omgange hvor den røde SC blev flashet blev løbet genstartet. Bottas var manden i front og han dikterede langsom kørsel. Først nærmest på målstregen gassede han op. Men der var kaos allerede brudt ud længere nede. Hvad der præcist skete er ikke helt afklaret endnu, men Latifi og Giovinazzi ramlede ind i hinanden og i bagenden på Kevin Magnussens Haas - også Carlos Sainz blev ramt. Bilerne var strøet rundt på opløbsstrækningen og løbet blev afbrudt.

Efter de døde biler blev fjernet blev løbet startet. Denne gang var det Hamilton der stormede afsted og løbet udviklede sig til det vi har set så tit. To Mercedes racere i front og så alle de andre. En halvkedelig eftermiddag. Men mod slutningen af løbet fik endnu en gang et rødt flag. Lance Stroll røg af banen med så stor kraft, at hans bil efterfølgende havde samme facon som en boomerrang.

Et nyt rødt flag og en ny genstart. Hamilton rystede ikke på hånden, men stormede afsted - mens Bottas tabte til Ricciardo der en enkelt omgang indtog 2. pladsen i løbet. Men så viste Bottas, at en Mercedes bare er en bedre bil end en Renault og smuttede så fra Ricciardo. Senere kom også Albon forbi og kunne derfor indtage podiet for første gang i karrieren. Ricciardo holdt fast 4. pladsen, mens Perez blev nr. 5 foran Norris. Kvjat var med sin 7. plads en af dem, der virkelig nød godt af det store mandefald. Leclerc fik en heldig 8. plads. Heldig fordi det egentlig var Raikkonen der krydsede mållinjen som nr. 8. Men finnen var blevet straffet for at have krydset sildebenene på vej ind i pitten. Vettel blev nr. 10. Dermed var det endnu en gang tydeligt hvor lidt Ferrari har at byde på i denne sæson.

Løbet bød på endnu en nyskabelse. På podiet stod Lewis Hamilton i en hjemmelavet t-shirt med hvad der kun kan betragtes som en politisk budskab. Det bliver ofte sagt, at man ikke skal blande sport og politik. Det er noget vrøvl. Sport og politik er blandet sammen og har været det, om ikke andet, så siden OL i Berlin 1936. Politik kan man altid blive uenige om, til gengæld har alle ret til at have en mening. Det er et af vilkårene i det demokrati. Men derfra og så til at komme med udmeldinger fra podiet, er der måske er ret stort skridt. FIA kan vælge at gøre noget, eller at acceptere, at det nu står alle frit, for at komme med politiske manifesteringer fra podiet. Personligt ser jeg frem til at Hamilton fra podiet i Abu Dhabi står i en t-shirt, der siger man skal respektere menneskerettighederne - eller en regnbuefarvet t-shirt i Rusland!

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Mugello
  • 13/09/20 - Mugello - Formel 1 - FIA F1
  •