Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Svær weekend med store udfordringer for Nicolai Sylvest

TCR Denmark 
11/09/20 

TCR DenmarkNicolai Sylvest var i sidste weekend til start for LM Racing i teamets VW Golf GTi TCR til anden og tredje afdeling af TCR Denmark på Jyllandsringen. Det var en dobbelt afdeling, så den unge kører måtte igennem bl.a. to tidtagninger og fem løb på to dage.
 

”Det var en hård weekend,” siger den 23-årige Team Danmark-eliteatlet fra Jægerspris. ”Efter den gode sæsonstart, hvor jeg vandt et løb og sluttede som toer i et andet, havde jeg fået en del succesballast i min bil, og det hæmmede mig, så det blev desværre kun til en enkelt top 3-placering i løbene. Men jeg er dog stadig med i kampen om mesterskabet. Godt nok er jeg rykket fra anden- til tredjepladsen, men jeg er kun to point fra Martin Andersen, som indtager den samlede andenplads.”


Nicolai Sylvest holdt undervejs alle de andre topkørere bag sig.

Weekendens fem løb var fordelt med to om lørdagen og tre om søndagen. ”Grundet det skiftende vejr var lørdagens tidtagning svær, men jeg endte med at skulle starte lørdagens første løb som nummer fem,” siger Nicolai Sylvest. ”Min start var ikke så god til første heat, Jeg røg ned på en 8.-9. plads, og da jeg forsøgte at passere en konkurrent, kom jeg til at ramme ham. Det var et hændeligt racing uheld. Der var ingen straf, men mit styretøj blev slået skævt, så jeg kom i mål som sekser.” I det andet lørdagsløb blev det til en tredjeplads. ”Det var absolut godkendt.”

”Under søndagens tidtagning følte jeg ikke, at bilen fungerede, som jeg ønskede, men det blev dog til tredjebedste tid, og min teamkammerat hos LM Racing, Jan Magnussen, kunne tage flot pole position,” siger Nicolai Sylvest. ”Da starten gik til første løb, fik jeg en super start og kom op på siden af Jan ned til første sving, men jeg ville ikke gå i infight med min teamkammerat, så jeg trak mig og var treer ud af første sving. Men desværre fandt jeg hurtigt ud af, at bilen ikke helt kørte, som den skulle.”


En tidlig skade på bilen begrænsede Nicolai Sylvest under løbsweeekenden.

Nicolai Sylvest måtte derfor lade sig overhale af flere konkurrenter og sluttede løbet som sekser. Til det næste skulle han starte som treer. ”Mekanikerne mente, at de havde fundet et bedre setup, som skulle kunne løse problemet fra første heat, men igen styrede bilen ikke som den skulle, men jeg fik trods alt kørt en fjerdeplads hjem.” I den 30 minutters korte pause der var inden søndagens tredje og sidste heat blev bilen minutiøst gennemgået.

”Teamet fandt ret hurtigt ud af, at der var et større problem med bilens styretøj, som formentlig var en følgeskade af lørdagens påkørsel. Det blev gradvist værre og værre med tiden, som bilen kørte, og det kunne ikke udbedres inden tredje heat,” siger Nicolai Sylvest. ”Jeg vidste, at det ville blive en kamp om overlevelse at få bilen i mål på bare en respektabel placering.”

Det blev til en sjetteplads i det femte og sidste heat under løbsweekenden.


Det blev til en pokal for Nicolai Sylvest.
(Foto: Vestergård Foto)

”Det var en meget svær og udfordrende weekend for mig og hele mit team LM Racing, men vi har heldigvis efterfølgende fundet fejlen,” siger Nicolai Sylvest. ”Heldigvis fik jeg point i alle fem løb. Der er tre mesterskabsafdelinger tilbage. Det er ni løb, så der er stadig mange point at kæmpe om. Og ja, alt kan jo ske i motorsport.”

Nicolai Sylvests næste optræden i LM Racings Volkswagen Golf GTi TCR bliver på Ring Djursland den 26.-27. september.

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • LM Racing
  • Jyllandsringen
  • 06/09/20 - Jyllandsringen - TCR Denmark
  •