Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ib Kragh: ”Tilfredsstillende sæsonstart”

DM Rally 
09/09/20 

En tredjeplads generelt. Næstbedste danske mandskab. Og gode point til forsvaret af Danmarksmesterskabet i rally. Det blev slutfacit for Ib Kragh og Ditte Kammersgaard, efter at de langt om længe fik skudt 2020-sæsonen i gang med årets første DM-rally, Cimbern Rally, som fandt sted i det nordlige Tyskland.
 

”Det resultat var bedre, end hvad jeg havde regnet med,” siger Ib Kragh. ”Efter seks hastighedsprøver sluttede vi 12 sekunder efter det bedste danske hold, mens vi var 17 sekunder efter den tyske vinder Christian Riedemann, men han er også en god kører.”

”Der var mange R5-biler fra både Danmark og Tyskland, men vi kendte ikke rigtigt styrkeforholdet på de tyske hold. Jeg ville ikke starte sæson med et dumt løb, sådan som jeg et par gange før har gjort, og det lykkedes. Det var en tilfredsstillende sæsonstart.”

Cimbern Rally bestod af tre forskellige hastighedsprøver, der hver skulle køres to gange afbrudt af en pause. Et varemærke for hastighedsprøverne i netop dette løb er deres traditionelt høje sværhedsgrad. Men kort før start blev der tilført en ny ingrediens.

”Vi havde klargjort Skodaen med en hård undervogn til tør asfalt, men 40 minutter før starten åbnede himlens sluser sig. Det sejlede i vand på servicepladsen. Jeg var i tvivl om, hvilke dæk jeg skulle sætte på,” siger Ib Kragh. ”Jeg valgte de blødeste slicks, jeg havde, som blev skåret op til regn. Prøverne var våde, men landmændene havde også kørt jord ud på vejene. På prøve 1 var dækkene ok. Prøve 2 var kort, så der mærkede vi intet, men prøve 3 var 28 km lang, og her kunne vi mærke, at dækkene var for bløde, fordi asfalten var blevet tør igen.”

Efterårsvejret gav også udfordringer efter pausen, men der blev valgt hårdere dæk. ”Vi kørte prøve 4 i tørvejr. Prøve 5, som var power stage og gav bonuspoint, var våd, og her skulle mange vist bare overleve. Den lange prøve 6 var stort set tør. Der skulle man lige tage i agt, men vi brugte godt 14 minutter på at køre de 28 km, så det gik stærkt. Men vi fik tredjepladsen, snurrede ikke som andre eller kørte af, så det var en god sæsonstart.”

Dagen efter Cimbern Rally deltog Ib Kragh og Ditte Kammersgaard i første afdeling af Yokohama-mesterskabet Vest. Det foregik i den store grusgrav ved Kongensbro, hvor der på rundbanen skulle køres fire heats – to med uret og to mod uret.

”Det var et godt arrangement, men mærkeligt at køre et sted, hvor der normalt er sort af mennesker, men hvor det var helt tomt,” siger Ib Kragh. ”Det endte med en andenplads. Vi var syv sekunder foran alle andre i første heat, og dem fik vi brugt op i de efterfølgende heat. Vi blev fanget bag en konkurrent i et af heatene, jeg snurrede i et andet, så vi endte med en samlet andenplads. Det var okay, for hele teamet var efterhånden også godt brugt efter Cimbern Rally dagen før.”

Megen tid til afslapning bliver der dog ikke. Søndag deltager Ib Kragh og Ditte Kammersgaard i et rallysprint i Ringkøbing. ”Men vi har en god og velkørende rallybil uden skader, så vi er næsten klar,” slutter Ib Kragh.

IK Rally Racing

Læs mere om:
  • Ditte Kammersgaard
  • Ib Kragh
  • Ringkøbing
  • Schleswig
  • 05/09/20 - Schleswig - DM Rally
  • 06/09/20 - Kongensbro - Rally Sprint
  •