Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse
07/09/20

Læs i DASUs elitenyhedsbrev: Kæmpe dansk weekend på Monza, podier en masse i Tyskland

Frederik Vesti.
(Foto: Formula Motorsport Limited)

Siden sidst

Kæmpe dansk weekend på Monza

Hele tre gange havde det berømte podie på Monza besøg af danske kørere den forgangne weekend, den ene endda for at blive hyldet som sejrherre.

Det skete da Frederik Vesti lørdag besteg det øverste trin som vinder af Formel 3-hovedløbet efter en fantastisk præstation (startede som P9!).

Senere samme dag var det Christian Lundgaards tur efter en fin tredjeplads i Formel 2. Christian kom også på podiet efter søndagens sprintrace, igen for tredjepladsen (der senere blev ændret til andenpladsen da vinderen blev diskvalificeret). Et dobbelt-podium i F2 og F3 er sjældne grundet den ekstreme konkurrence i de to klasser.

Desværre udgik Frederik søndag efter en mindre kollision, og det samme skete for Kevin Magnussen i Formel 1 efter mekanisk defekt. Forinden havde Kevin leveret sin hidtil bedste kvalifikation i år som P 15.

Det italienske F1 Grand Prix blev sensationelt vundet af Pierre Gasly.

Find stillinger, livetiming, resultater etc. på hjemmesiderne her:

Husk også at lytte til seneste podcast fra Det ternede flag, hvor vi har Christians træner Dennis Wounlund i studiet til en tur ind i coronaboblen.

Sejrsstime stoppet

Efter at have vundet de seks første løb i USF2000 blev femte afdeling af mesterskabet i Indianapolis det foreløbige stop for sejre for Christian Rasmussen. Danskeren hentede et par sjettepladser samt en udgået i rundens tre løb, men har stadig en stor føring i den samlede stilling.

Podier til Schandorff, Rossel og Buus på Nürburgring

Anden afdeling af løbsserien GT World Challenge Europe blev afviklet som et sekstimersløb på Nürburgring i Tyskland. Bedste dansker blev Frederik Schandorff, der sammen med Kujala/MacDowell besatte andenpladsen i Silver-kategorien i deres Barwell Motorsport Lamborghini. Se det samlede resultat på linket her.

Bastian Buus og hans tyske makker fortsatte den flotte stime i European GT4 Series ved at vinde begge løb i klassen Pro/Am på samme bane i deres Porsche fra Allied Racing, den sidste sejr var tilmed sejr i generalklassementet. Nicolaj Møller Madsen havde problemer i første løb, men hentede en andenplads i ProAm i andet.

Endelig fejrede Kevin Rossel sin indplacering i Lamborghinis Young Driver program ved at vinde en afdeling af løbsserien Lamborghini Super Trofeo Europe og besætte tredjepladsen i løb 1 sammen med holdkammerat Di Folco, ligeledes på Nürburgring.

Jonathan stadig med fremme i FIA Academy

Det blev til en tiendeplads i finalen til Jonathan Weywadt i anden runde af FIA Karting Academy Trophy, og det betyder han stadig er i top-3 i den samlede stilling før sidste runde. Freya Normann kom i mål som nr. 20. Løbet blev kørt i Genk, Belgien.

Se løbene på YouTube her.

Tredjeplads til Ulrik Linnemann

4 og 5. runde af RallyX Nordic blev kørt på Nysum-banen ved Hobro og hele den nordiske elite var til start. Bedste dansker i Supercar blev Ulrik Linnemann med en podieplads lørdag i finalen, mens søndagens finale gav en sjetteplads. Tobias Daarbak og Dennis Rømer havde uheld undervejs og nåede ikke finalerne.

Søren Jelsbak kom øverst på podiet da han vandt finalen i Crosscar lørdag. Efter finale søndag blev det til en fjerdeplads samlet.

Find resultater og stillinger på RallyX Nordics side her.

Christian Lundgaard fejrer andenplads på Monza.

Det sker

Formula 1 Pirelli Gran Premio Della Toscana

Mugello-banen er smukt beliggende i Toscana og har aldrig tidligere lagt asfalt til et Formel 1 Grand Prix. Det ændres der på næste weekend når Formel 1 med supportklasserne Formel 2 og Formel 3 afvikler niende runde af VM på banen; et besøg mange ser frem til grundet banens udfordrende layout. Ingen teams kender banen så der er potentiale for overraskelser i alle klasse.

Kevin Magnussen er selvfølgelig til start for Haas, Christian Lundgaard for ART i Formel 2 og Frederik Vesti for PREMA i Formel 3. For sidstnævnte gælder samtidig at løbet på Mugello er sidste afdeling af mesterskabet, hvor Frederik efter sejren på Monza indtager sjettepladsen.

For Christian og F2 er løbet fjerdesidste afdeling; østjyden er p.t. på femtepladsen.

Følg med på Viasats kanaler.

Rasmussen i Ohio

Allerede en uge efter runden i Indianapolis skal Christian Rasmussen og hans team Jay Howard Driver Development i aktion igen. Mid-Ohio Sportscar Course afvikler tre tællende afdelinger den kommende weekend, Følg med på www.USF2000.com

Regional F3 og italiensk mesterskab i Østrig

Red Bull Ring i Østrig er klar til tredjeafdeling FIA Regional F3 Championship i weekenden. Oliver Rasmussen indtager inden løbet en flot tredjeplads i den samlede stilling.

Følg med her.

På samme bane er Sebastian Øgaard til start i tredje afdeling af det italienske Formel 4-mesterskab.

Schandorff i Malaysia

Løbsserien GT World Challenge Asia har åbningsløb den kommende weekend på den tidligere Grand Prix bane Sepang i Malaysia. Frederik Schandorff er til start for Vincenso Sospiri Racing.

Tredje runde af EM

På banen i Wackersdorf, Tyskland, afvikles tredje runde af EM i karting for klasserne OK og OK Junior. Der er dansk deltagelse i begge klasser.

Formel 4 i Padborg

De hjemlige formelkørere møde på Padborg Park den kommende weekend til anden afdeling af DIF DM for Formel 4. Mesterskabet føres af Conrad Laursen.