Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT World Challenge Endurance

Teamkollegas fejl kostbar for Mikkel O. Pedersen

GT World Challenge
Endurance 

07/09/20 

Struer-racerkøreren var hurtig på Nürburgring, men fik ingen pokal med hjem
 

Søndag deltog Mikkel O. Pedersen i årets anden afdeling af GT World Challenge Europe på Nürburgring i Tyskland, men i modsætning til sæsonpremieren på Imola-banen i Italien, hvor det blev til en tredjeplads for Struer-køreren og hans to teamkolleger Andrea Rizzoli og Adrien De Leener, kom han denne gang ikke hjem med nogen pokal.


Mikkel O. Pedersen var hurtig på Nürburgring, men desværre blev han sat tilbage af en teamkollegas fejl.
(Foto: Drik Bogaerts)

”I den første del af løbet gik det ganske godt for os tre,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Vi havde fået kørt bilen op på en fjerdeplads i klassen – Silver Cuppen – og lå omkring en tyvendeplads generelt. Efter et pitstop midt i løbet kommer Andrea i bilen, og han ender desværre med at ligge lige bag en Lamborghini. Når man ligger i den tætte slipstrøm, går det ud over aerodynamikken, og Porschen manglede også lidt på effekten. Til sidst forsøgte Andrea sig så med et overhalingsforsøg, men han bremsede så sent, at han desværre endte med at ramme Lamborghinien og spandt ud i sandkassen.”

”Vi var ikke færdige, men det var nu helt udelukket, at vi kunne komme på podiet. Vores Porsche kom til sidst ud af sandkassen, men vi havde sat to omgange til i forhold til de bedste i klassen. Dem kan man ikke bare indhente.”

Løbet skulle dog køres færdig, og der var mere end to timer tilbage af det seks timer lange løb. I den sidste time af løbet var det Mikkel O. Pedersen, som sad bag rattet af den orange og sorte Porsche fra Dinamic Motorsport.

”Der var kommet grus overalt i bilen, og det havde måske påvirket kølingen til bremserne. Jeg skruede på alt det, jeg kunne, men det hjalp ikke. Jeg skulle bremse lidt tidligere, så det blev et lidt langt stint til sidst,” siger han. ”Men vores ingeniører var glade for min indsats. Jeg fik flere gange at vide over radioen, at jeg var den hurtigste sølvkører på banen. Jeg fik god køretid i bilen, og denne gang virkede vores pitstops, som de skulle. Det var jo et problem sidste gang, og så var det irriterende, at når det var en dum fejl, som satte os tilbage denne gang.”

Næste afdeling i GT World Challenge Europe bliver det legendariske 24-timersløb på Spa-Francorchamps-banen i Belgien. Det køres i den sidste weekend af oktober, men allerede i den næste weekend sidder Mikkel O. Pedersen atter bag rattet af en racerbil. ”Fredag og lørdag kører vi de to næste afdelinger af Danish Endurance Championship på Padborg Park,” siger han. ”De tre seneste løb blev kørt i weekenden på Jyllandsringen. Jeg kunne jo ikke være til stede, men heldigvis gjorde min teamkammerat Gustav Birch det godt, og vi fører stadig mesterskabet.”

Mikkel O. Pedersen Presse


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  • Nürburgring
  • 06/09/20 - Nürburgring - GT World Challenge Endurance
  •