Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA Formula 2

Christian Lundgaard tilbage med to podieplaceringer på Monza

FIA Formula 2 
06/09/20 

Opdateret stilling
Christian Lundgaard avancerer til andenpladsen i søndagens løb efter diskvalifikation
Christian Lundgaard kom stærkt tilbage til toppen af Formel 2, da han ved weekendens ottende afdeling af mesterskabet, der blev afviklet på Monza i Italien, kørte to podieplaceringer hjem.
 

Opdateret:
Søndagens løbsvinder Dan Ticktum blev efter løbet diskvalificeret, da teamet, som reglerne foreskriver, ikke kunne afgive en prøve på benzinen efter løbet.

Efter Christian Lundgaard og hans team ART Grand Prix i de to forudgående afdelinger kæmpede udenfor topplaceringerne, kørte den unge Renault Formel 1 juniorkører sæsonens fjerde og femte podieplacering hjem på Monza efter flotte præstationer.

Ved lørdagens løb startede Christian Lundgaard fra fjerde startposition. En god start bragte ham op på tredjepladsen, men herfra blev det et tæt løb med mange hårde kampe og skift af positioner. På et tidspunkt var Lundgaard involveret i en herreduel, hvor tre kørere med omkring 330 km/t var side om side ned mod første chikane. Lundgaard kom bedst ud af duellen, men det kostede afstand op til de to førende. Christian Lundgaard kom i mål på tredjepladsen og løbet blev vundet af den syvdobbelte Formel 1 verdensmester Michael Schumachers søn, Mick Schumacher.


(Foto: Getty Images)

Søndag startede Christian Lundgaard fra sjette position. Løbet igennem var Lundgaard igen i tætte dueller med blandt andet Mick Schumacher, men han kørte igen et stærkt løbet og passerede målstregen på tredjepladsen, hvilket efter løbet blev en andenplads da Dan Ticktum efterfølgende blev diskvalificeret. Dermed kunne Lundgaard, for anden gang i weekenden, indtage en plads på podiet.

"Det er fantastisk at komme tilbage på den måde" siger en glad Christian Lundgaard fra Monza. "Efter at have kørt to afdelinger, hvor vi ikke var konkurrencedygtige, så er det faktisk lidt uventet, men det er en dejlig måde, at komme tilbage på. Vi var måske også lidt heldige denne gang, da jeg ikke synes, vi havde helt den fart, vi ønskede. Men det betyder bare, at jeg tror vi kan finde mere fart i bilen. Jeg var involveret i nogle fede dueller undervejs. Der blev kørt på rent instinkt og et par gange var pulsen da lidt højere i kort tid bagefter, men heldigvis blev vi på banen".

Stilling i Formel 2 efter 8. afdeling
(diskvalifikation af Dan Ticktum medtaget)
1. Callum Illot, Uni-Virtuosi Racing #4, 149 point
2. Mick Schumacher, Prema Racing #22, 143 point
3. Robert Shwartzman, Prema Racing #21, 140 point
4. Yuki Tsunoda, Carlin #7, 123 point
5. Christian Lundgaard, ART Grand Prix #6, 116 point
6. Guanyu Zhou, Uni-Virtuosi Racing #3, 102 point
7. Nikita Mazepin, Hitech Grand Prix #24, 101 point

Foreløbig resterende løbskalender
9: 11-13/9 Mugello, Italien
10: 25-27/9 Sochi, Rusland
11: 27-29/11 Bahrain
12: 4-6/12 Bahrain (ydre bane-layout)

Lundgaard Racing Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Monza
  • 06/09/20 - Monza - FIA Formula 2
  •      ASETEK SIMSPORTS