Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Super start på DM-sæsonen for Boisen Motorsport

DM Rally 
06/09/20 

Lørdag d. 5. september blev danmarksmesterskabet i rally startet med et brag, da første afdeling blev kørt i Nordtyskland. Med ikke færre end 140 tilmeldte deltagere, udfordrende hastighedsprøver og en uforudsigelig vejrudsigt, var der lagt op til et meget spændende løb, hvor der virkelig skulle kæmpes for at være med i toppen af feltet.
 

Løbet var første store rallyarrangement efter coronanedlukningen, men med stor indsats fra løbsledelsen, lykkedes det at afvikle det store arrangement helt efter bogen. Tak for det.

De regerende danske mestre Kim Boisen og Louise Bang Christiansen stillede til start med en målsætning om at kæmpe med om sejren i klassen, mens Martin Johansen og Finn Thomsen havde DM-debut i deres nye Peugeot 208 R5 og ville være godt tilfredse med en placering i top 6.

Inden starten gik rallykørerne spændte rundt på servicepladsen. Alle var spændte på de udfordrende hastighedsprøver, hvoraf den ene var på hele 27 km, noget som ikke alle havde prøvet før. Da løbet skydes i gang kommer der en kraftig regnbyge ind over servicepladsen, hvilket gjorde prøverne glatte og dermed ekstra udfordrende. Martin Johansen starter i fint tempo på den første prøve, men prøven er lumsk og uden meget erfaring med bilen er prøven meget udfordrende. ”Vi kommer fornuftigt igennem prøven og ligger faktisk godt placeret” siger Martin Johansen.

For Kim Boisen var den første prøve også udfordrende og der måtte mange steder bremses tidligt, for at holde bilen på vejen. De to efterfølgende prøver bliver dog kørt i tørvejr og her får Kim Boisen og Louise Bang Christiansen meget mere fart i BMW’en og de kan køre til servicepause med en sikker klasseføring.

Martin Johansens klasse, for firhjulstrukne biler, er hård og der skal køres til grænsen for at være med i toppen. På prøve 2 kommer Martin Johansen dog lidt for tæt på grænsen og rammer en kantsten efter 500 meter. Dette resulterer desværre i en punktering på forhjulet og Martin Johansen må køre resten af prøven på et punkteret hjul. Ved pausen ligger Martin Johansen og Finn Thomsen nummer 7 og er godt tilfreds med dagen indtil videre.

Efter servicepausen blev de samme tre prøver kørt igen og på trods af lidt våde veje på den ene prøve, kommer Kim Boisen og Louise Bang Christiansen i mål med en klassesejr og en generel fjerdeplads.


Kim Boisen og Louise Bang Christiansen leverede igen varen i deres BMW M1.

Martin Johansen finder sig bedre og bedre tilrette i sin Peugeot 208 R5 i løbet af dagen og får på de sidste prøver presset bilen mere og mere. ”Der er stadig meget potentiale i bilen” fortæller Martin Johansen og fortsætter ”bilen kører rigtig godt og det er en fed læringsproces, hvor jeg lærer noget for hver meter vi kører i bilen. Det lykkedes at sætte hurtigste tid af alle på power stage-prøven, hvilket jeg er rigtig glad for”.

Med tider i toppen og konkurrenter, der måtte udgå eller havde problemer undervejs, kører Martin Johansen og Finn Thomsen sig frem til en tredjeplads generelt.


Et tilfreds team efter en hård dag.

Det blev en fantastisk dag for Boisen Motorsport ved første afdeling af DM i rally. Teamet ser nu frem til næste afdeling som køres i Nykøbing Falster allerede d. 18. december.

Resultat DM 1:
1. Michael Sørensen, Erik Kristensen Skoda Fabia R5
2. Ib Kragh, Ditte Kammersgaard Skoda Fabia R5
3. Martin Johansen, Finn Thomsen Peugeot 208 R5
4. Kim Boisen, Louise Christiansen BMW M1
5. Esben Hegelund, Karsten Isaksen Skoda Fabia R5 Evo

Finn Thomsen
Boisen Motorsport


Læs mere om:
 • Finn Thomsen
 • Kim Boisen
 • Louise Bang Christiansen
 • Martin Johansen
 • Schleswig
 • 05/09/20 - Schleswig - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: