Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA Formula 3

Vesti sejrer på Monza!

FIA Formula 3 
06/09/20 

Når en straf synes uretfærdig, er det bedste modsvar at gøre det godt - på trods. Det beviste Vesti, da han i weekendens hovedløb på højhastigheds banen Monza satte hele feltet til vægs og tog den største sejr hidtil i karrieren.
 

"At blive straffet efter kvalifikationen var svært at kaper. Vi havde på forhånd fået at vide, at vi ikke måtte spærre for hinanden i tidtagningen. Præcist det der skete sidste weekend på Spa. Sammen med min teamkammerat Oscar Piastri blev jeg fanget mellem to grupper af kørere. De forankørende bremsede og standsede os. Piastri og jeg havde ingen steder at køre hen, så det gik dermed også ud over dem bagved os.

Vi var en masse kørere, der blev kaldt til dommerne bagefter, og det var tydeligt, at der skulle statueres et eksempel for fremtiden. Vi var 9 kørere, der fik en straf. Jeg måtte rykke 3 pladser ned i.f.t min tidtagning, der havde rakt til en 6. bedste tid. Havde jeg ikke fået den straf, var jeg startet 2'er på gridden."


(Foto: Prema Powerteam)

Men måske den aggression i kroppen der skulle til for at sætte Vesti op til første løb. Et løb, der bød på masser af drama, aktion og race i verdensklasse.

"Jeg tabte et par placeringer i starten, så gjorde det ikke nemmere for mig selv. Men i dag havde jeg bilen til at gøre det. Og jeg var SÅ tændt efter en masse irritation i.f.m den dommerkendelse. Det var dueller på duel særligt nød jeg, at det lykkedes mig at bremse ekstremt sent og overhale Liam Lawson og Theodore Pouchaire, som jeg begge kæmper med om den samlede 3. plads i mesterskabet. Den allersidste overhaling, som var på Pourchaire, endte med at give mig sejren. Jeg er ovenud lykkelig lige nu ovenpå et race, hvor jeg udnyttede såvel mit eget som bilens potentiale max."


(Foto: Prema Powerteam)

Løb 2 sluttede til gengæld med store ærgrelser. Men vel at mærke efter endnu et løb, der fik Vesti fremad. En start som 10'er p.g.a den omvendte startrækkefølge fra første løb blev efter konsistent og hurtig kørsel erstattet af en placering helt oppe som nr. 3, indtil dækkene var færdige. Det gav teamkammerat og titel kandidat Logan Sargeant muligheden for at overhale på en af de sidste omgange, men i forsøget trækker Sargeant uheldigvis ind foran Vesti - punkterer selv og risikerer dermed sit mesterskab. Vesti's frontvinge blev ødelagt. Helt usædvanligt for Prema udgår alle tre kørere af løbet.

"Jeg havde farten i dag, men kæmpede med mine dæk og masser af understyring i min bil. Det var grunden til, at jeg ikke havde muligheden for at komme forbi 2'eren Liam Lawson, selvom det var meget tæt. Dermed blev jeg stærkt udfordret af mine konkurrenter bagfra særligt efter en safety car, hvor hele feltet samles. Jeg forsvarede alt, hvad jeg kunne, men blev til sidst overhalet af 2 konkurrenter. Og så sker uheldet med min teamkammerat. Det er svært af falde ned ovenpå det her!! Sejren i går var i går. I dag er en ny dag med sine udfordringer!"


(Foto: Prema Powerteam)

Sargeant straffes for uheldet, men det koster Vesti dyrt. Vesti, der inden andet løb kun havde 6.5 points op til den samlede tredje plads i mesterskabet, bliver nu ekstra udfordret med et løb uden points, inden sæsonens allersidste løb køres på Mugello i Italien. Det sker næste weekend.

Dorte Riis Madsen


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  • Monza
  • 06/09/20 - Monza - FIA Formula 3
  •