Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Comebacksejr til Casper Elgaard - og første gevinst for Martin Andersen

TCR Denmark 
05/09/20 

TCR DenmarkCasper Elgaards længe ventede comeback til dansk motorsport kom mildest talt flyvende fra start lørdag på FDM Jyllandsringen.
 

Elgaard sikrede sig pole position under særdeles vanskelige vejrforhold. Kvalifikationen begyndte i silende regn, men det tørrede efterhånden op - og her var Elgaard og svenske TPR Motorsport på plads med en iskold taktik, som endte med at give pote. Elgaard var blandt de absolut sidste til at krydse stregen, og kunne indkassere hurtigste tid foran en anden Honda-kører i form af Kasper H. Jensen, mens Martin Andersen var tredjehurtigst.


Casper Elgaard gjorde comeback til dansk motorsport med manér - pole position og løbssejr i første hug.

Heat 1 endte med sejr til Elgaard foran netop Kasper H. Jensen og Martin Andersen efter et løb, hvor Casper Elgaard hele vejen måtte kæmpe for at modstå presset fra Kasper H. Jensen.

En enkelt gang var comebacksejren lige ved at glippe for Elgaard, som kørte dør mod dør med Jensen hele vejen gennem Hesteskoen, men det lykkedes for Elgaard at holde pladsen til mål.

Jan Magnussen og LM Racing fik til gengæld ikke en ideel start på weekenden, da problemer med gearkassen helt kostede Magnussen deltagelsen i 1. heat.

I Trophy endte det med en sejr på skrivebordet til Kenn Bach. Bach kørte sig frem i rækkerne efter en mislykket kvalifikation og endte som nummer otte, mens Michael Carlsen ved det ternede flag var bedste kører i Trophy. Carlsen blev dog senere diskvalificeret af den tekniske kontrol, da hans Peugeot 308 TCR viste sig at være for let.


Kenn Bach fik for alvor gang i pointhøsten. To sejre af to mulige i Trophy er facit efter en lørdag, der startede skidt og endte godt for nordjyden.

Årets første Hyundai-sejr

Til andet heat bytter de forreste otte pladser, og det satte René Povlsen og Meteor Racing på pole position foran Kenn Bach.

Povlsen kunne dog ikke gentage kunststykket fra sæsonens første weekend, og blev sat tilbage allerede på første omgang, mens særligt Kenn Bach og Michael Markussen kom fint fra land. Det gjorde Jacob Mathiassen og Martin Andersen i øvrigt også, og der formede sig hurtigt to kampe blandt de fire.

Bach kom sidenhen under stort pres fra Michael Markussen, som overhalede nordjyden for enden af langsiden - og kort efter fulgte Andersen trop. Nogle omgange senere gik Andersen også i føring, da han overhalede Michael Markussen og spolede en føring på et par sekunder ud.

Kenn Bach klarede presset fra Nicolai Sylvest mod heatets slutning og blev nummer tre, mens Jacob Mathiassen efter en stærk start faldt tilbage i feltet og blev syver.

Mesterskabsførende Kasper H. Jensen blev nummer fem og Jan Magnussen nummer seks.

Husk, at du kan følge TCR Denmark live på DPlay og 6'eren i morgen, søndag. Der sendes live fra 13.35.


Martin Andersen sikrede lørdag sig selv og Hyundai den første løbssejr i årets sæson.


Michael Markussen var længe under pres fra Martin Andersen i dagens finale, og Peugeot-køreren fik også årets første podieplads hjem.

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 06/09/20 - Jyllandsringen - TCR Denmark
  •