Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ib Kragh: ”Der skal sikre point på kontoen”

DM Rally 
04/09/20 

Lørdag begynder Ib Kragh og Ditte Kammersgaard forsvaret af det Danmarksmesterskab i rally, de sidste år vandt. Den første af de fire afdelinger, der skal afgøre, om de kan beholde titlen, skydes nu i gang. Det sker i Süderbrarup, 30 km syd for den dansktyske grænse, hvor Cimbern Rallye afvikles.
 

”Det er et forholdsvist kort løb, ja, et sprintløb, så der er ikke plads til de store udskejelser. Det tegner til at være nogle fede prøver, men også nogle svære prøver at starte sæsonen med,” siger Ib Kragh. ”Vi skal jo lige op i tempo.”

”Cimbern Rallye og inden da Wikinger Rallye har traditionelt været det løb, som indledte DM-sæsonen. Tidligere fandt det sted i marts, hvor der godt kunne være frost på enkelte vejstykker og grus fra snerydningen på andre. Det gav en udfordring. Her er udfordringen efter corona-pausen, at ingen har deltaget i andet end test og har deres sæsonens første start i ægte konkurrence til gode.”

Den danske DM-sæson i rally er blevet komprimeret fra seks løb jævnt fordelt over lige så mange måneder til fire løb presset sammen på blot to måneder. ”Men tysk rallysport har heller ikke haft det godt,” siger Ib Kragh. ”Løb efter løb er blevet aflyst, og derfor er der mange teams fra hele Tyskland, som starter i Cimbern Rallye.”

”Vi bliver vist 12 hold i den klasse for R5-biler, som Ditte og jeg starter i. Så skal man stå allerøverst på podiet lørdag aften, skal man gøre det godt. Jeg vil nok ikke kunne lade være med at tænke på, at Cimbern Rallye er det første af årets fire DM-rallyer, så det gælder om at komme i mål. Der skal sikre point på kontoren.”

Der har ikke skortet på forberedelser. Tre testdage har teamet deltaget i.

”Selv om det nok først er efter en af de første hastighedsprøver, at Ditte og jeg er kommet op i fuld fart, har mekanikerne som altid sørget for, at Skodaen står knivskarpt og kampklar. Det er kun op til mig,” siger Ib Kragh. ”Og med mindre vi får en teknisk defekt, eller at jeg rammer noget og rykker et hjul af, så tager vi direkte fra det tyske løb til et rallysprint i Kongensbro for at holde os fit for fit.”

”To uger senere skal vi igen i ilden i DM-sammenhæng omkring Nykøbing Falster.”

IK Rally Racing

Læs mere om:
  • Ditte Kammersgaard
  • Ib Kragh
  • IK Rally Racing
  • Schleswig
  • 05/09/20 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: