Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Cimbern Rallye åbner Dansk Super Rally 2020

DM Rally 
03/09/20 

Sæsonåbneren for Dansk Super Rally 2020 har været længe undervejs – men nu er det tæt på, at et rekordstort felt triller frem til starteren på første specialprøve.
 

MSF Idstedt og AC Schleswig står bag Cimbern Rallye, der igen i år får lov at åbne for DM-rally. Med udgangspunkt i Süderbrarup har arrangørerne stået på hovedet for at sikre gennemførelsen af rallyet under de mange restriktioner, der nu en gang er.

Første afdeling af Dansk Super Rally – af indtil videre fire afdelinger i 2020 – løber af stablen lørdag. Deltagerne skal gennem seks specialprøver på i alt 85,38 km, inden vi kender den samlede vinder.


Jan Petersen/Jeannette Kvick under regnbye i Cimbern Rallye 2019.

Prøverne er imidlertid blevet ændret lidt, siden tillægsregler først blev udsendt. De daværende prøver 2 og 5 kunne ikke afvikles, så der skulle arbejdes hurtigt hos arrangørerne, der dog i samarbejde med Mittelangeln kunne lave to nye prøver.

Starten går 12.01 for første deltager fra Süderbrarup, hvor servicepladsen dog er hermetisk lukket for andre end aktive og mekanikere. Grundet restriktionerne er der ikke adgang for tilskuere, ligesom det heller ikke er muligt at søge fx presseadgang til årets løb. Førermøde, bulletiner etc. slås op digitalt, så unødig kontakt mellem deltagerne undgås.

145 var oprindeligt tilmeldt rallyet – enkelte er faldet fra siden. Men hele 14 mandskaber er tilmeldt i topklassen, hvor den samlede vinder formentlig skal findes. For størstedelen er det rallybiler i R5-klassen, der er tilmeldt her – og langt størstedelen er danske.


Kristian Poulsen/Ole R. Frederiksen i VW Polo R5

Sidste års vinder Kristian Poulsen/Ole R. Frederiksen har byttet Skoda Fabia ud med VW Polo R5, mens Esben Hegelund/Karsten Isaksen er blandt den danske delegation, der har det tjekkiske mærke som foretrukne våben i DM-kampen. Her skal de også op mod Ib Kragh/Ditte Kammersgaard, der skal forsvare 2019-titlen. Martin Johansen/Finn Thomsen og Kim Madsen/ Preben Lønberg Jensen skiller sig lidt ud i mængden af Skodaer med hver deres Peugeot 208.

Se deltagerlisten her hos Cimbern Rallye.

Læs mere om rallyet og følg det live via minirallysyd.dk og Cimbern Rallye her.

Dansk Super Rally-kalender 2020 er som følger:
DM1 - Cimbern Rally – Nordtyskland – 05-09-2020
DM2 - Sydhavs Jubilæumsrally – Nykøbing Falster – 19-09-2020
DM3 - Rally Midtjylland – Ikast – 03-10-2020
DM4 - Djurs Rally – Randers – 24-10-2020


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 05/09/20 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: