World Endurance Championship

Michael Christensen isolerer sig og retter fokus mod 2 gange 24 timers løb

FIA WEC
02/09/20

World Endurance ChampionshipDen danske forsvarende verdensmester i GT sportsvognsracing Michael Christensen går en mere ensom periode i møde. To af sæsonens vigtigste løb venter forude, når Michael Christensen senere på måneden skal deltage i henholdsvis 24 timers løbet på Le Mans og 24 timers løbet på Nürburgring Nordsløjfen.

De to løb har været udsat grundet Corona og afvikles nu i de to sidste weekender i september og for Porsche fabrikskører Michael Christensen er løbene af allerstørste vigtighed og derfor vil han nu undgå unødig kontakt med andre mennesker i forsøget på, at nedsætte risikoen for at blive smittet med Covid-19. Forud for de to løb skal man nemlig kunne fremvise lægeerklæring, der påviser at man ikke er smittet med corona-virussen.

Michael Christensen isolerer sig og retter fokus mod 2 gange 24 timers løb.
(Foto: Jan Kaiser)

"Al fokus er nu rettet mod Le Mans og Nürburgring" fortæller Michael Christensen. "De to løb er nogle af de vigtigste i vores sæson. Le Mans er det vigtigste. Selvfølgelig fordi Le Mans er løbet alle vil vinde, men også fordi det tæller dobbelte point i forhold til de almindelige løb i VM-serien. 24 timers løbet på Nürburgring er ikke en del af VM-serien, men det har de seneste år fået en rigtig høj status og er endnu et af de prestigefyldte løb, man gerne vil vinde.

Derfor har jeg nu taget konsekvensen af vigtigheden af de to løb og vil den næste periode se så få mennesker som muligt. Jeg har i forvejen været forsigtig. Men jeg tager den lige skridtet videre, da jeg ikke ønsker at udsætte mig selv for unødig risiko i forhold til at blive smittet med Corona, da det vil have al for store konsekvenser for mig, hvis jeg ikke kan køre de to løb".

I foregående weekend kørte Michael Christensen et seks timers løb på Nürburgring Nordsløjfen, som forberedelse til 24 timers løbet samme sted. "Det gik rigtig godt" siger Michael Christensen. "Løbet skulle anvendes som forberedelse til 24 timers løbet, men pludselig lå vi og kæmpede med om en podieplads. Jeg startede i bilen fra 25. pladsen, men jeg havde en fantastisk første omgang og overhalede fem biler. Resten af stintet kørte bilen perfekt og efter vores første pitstop var vi oppe på syvendepladsen.

Nordsløjfen er det vildeste sted at køre, når bilen fungerer, men har man en dårlig bil, så er det et forfærdeligt løb. Men vores strategi virkede godt og vi var rent faktisk oppe og føre i forbindelse med pitstop. Desværre var vi senere i løbet uheldige med at ramme et par gulflags områder, hvor vi kun må køre 60 km/t. Desværre var konkurrenterne sluppet igennem og til sidst kom vi i mål på syvendepladsen, men fik trods alt lært rigtig meget".

24 timers Le Mans afvikles 19.-20. september, 24 timers løbet på Nürburgring Nordsløjfe afvikles 26.-27. september.