FIA Formula 3

2. plads til Vesti på Spa

31/08/20

F1 banen Spa i de belgiske Ardenner bjerge er for F3 kørerne kendt for mange ting, men allermest uforudsigelighed og totalt kaos! Uforudsigelighed p.g.a vejret, der skifter på en brøkdel af sekund. Og kaos når et felt af 30 kørere slippes løs i en tidtagning, hvor ingen vil give deres konkurrenter en fordel ved at give plads til en hurtig omgang. Samtidigt søger alle selv plads til at sætte den hurtigste tid. Det var ingen undtagelse denne gang, hvor F3 feltet i weekenden troppede op på Spa.

"Al potentialet var der denne gang til en hurtig omgang. Min bil kørte perfekt. Efter en stormfuld weekend i Barcelona gik jeg ind til kvalifikationen med en følelse af at være tilbage. Jeg elsker det her sted! Jeg elsker banen! Selvom jeg ikke har kørt løb her før, har al min deltagelse i simulator løb ikke været spildt. Jeg følte mig virkelig godt tilpas allerede på de første omgange.​

(Foto: Prema Powerteam)

Men det blev noget af en latterlig oplevelse. Alle biler stimlede sammen nærmest oveni hinanden, og der gik alt for lang tid, inden vi kom i gang. Imens trak skyerne mere og mere op, så man vidste, det var et spørgsmål om tid, inden banen blev våd. Den hurtige omgang skulle sættes ind i første forsøg. Der blev næppe en mulighed for et andet. Og ganske rigtigt! Min hurtige omgang blev afblæst af et rødt flag, der stoppede tidtagningen. Min tid blev dermed ikke registreret. En tid, der umiddelbart ville have rakt til en top 3."

Tidtagningen kom aldrig i gang igen, da vandet begyndte at sile ned. Alle i top 10 - undtagen Vesti og hans 2 Prema kollegaer - fik sat deres hurtigste tid på en omgang, inden det røde flag kom. En 9. bedste tid blev det til for Vesti.

"Løb 1 står tilbage som mit top 3 løb i karrieren. Jeg behøver ikke vinde et løb for at kunne sige dette. Det her løb havde bare ALT. Jeg var i fuld kontrol og et med bilen. Mega hurtig i svingene, mindre hurtig på langsiderne, men det får vi ændret til i morgen. Jeg blev ramt på mit baghjul i første sving, det kostede mig 2 dyrebare pladser. Heldigvis fik jeg ingen punktering. Derefter var det fremad, og heldigvis kan der overhales på Spa. Men først og fremmest fulgte vi en klar strategi i forhold til at spare på dækkene. Dæksliddet er enormt på den her bane. At gå efter at hente 1/10 sek. for hurtigt i løbet kan betyde, at man ikke kan hente 3/10 sek. senere. Det er noget af det mest fascinerende at kunne føre en sådan strate​gi til dørs!

Sprintløbet søndag blev et rent og stærkt løb for Vesti. En rigtig god start fra P5 og klog kørsel over de første omgange hvor det var vigtigt at holde særligt Liam Lawson bag sig, var Vesti efter 5 omgange oppe på en 2. plads. Der blev sat ind på at nå teamkammerat Logan Sargeant, der fører mesterskabet, og Vesti kom tættere og tættere på. Men i forsøget led dækkene, så der ikke var meget tilbage, da Vesti på sidste omgang var inden for 4/10 af et sekund. En omgang mere, og den havde været der.

"En herlig weekend for mig her på Spa! Løbet i går var i mit hoved bedre, selvom jeg sluttede længere nede, men hold op hvor jeg nød det også i dag. Jeg har fået 20 points med mig, det er jeg ret tilfreds med. Nu er jeg varmet godt op til Monza!"