Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA Formula 2

Christian Lundgaard fik revanche søndag

FIA Formula 2 
30/08/20 

Christian Lundgaard scorede to point i søndagens Formel 2 løb på Spa i Belgien og fik lidt oprejsning efter en problemfyldt fredag og lørdag, hvor han kæmpede langt nede i feltet.
 

I fredagens kvalifikation gav en kombination af forkerte dispositioner og fejl fra Christian Lundgaard en placering som nummer atten. Lundgaard vidste, at han og teamet ART Grand Prix havde fart til mere, men i lørdagens løb havde motoren udsættere og Lundgaard havde ingen chance for at avancere på banen, der kræver masser af power. Det gav en slutplacering som nummer sytten, hvilket også blev startplaceringen til søndagens løb.


Christian Lundgaard fik revanche søndag.
(Foto: Getty Images)

Søndag leverede Christian Lundgaard en fantastisk start og undervejs i løbet fik han markeret sig med et par flotte overhalinger. Da det ternede flag faldt havde han avanceret 10 placeringer og kørte over målstregen på syvendepladsen. Placeringen gav to point til mesterskabet, men weekenden blev dyr for Lundgaard, der faldt ned på syvendepladsen i den samlede stilling. En trøst for Lundgaard er, at den mesterskabsførende før weekenden, Callum Illot, også havde en svær weekend og kun scorede et enkelt point.

"Det var alt i alt en svær weekend" fortæller Christian Lundgaard. "Vi kæmpede med at finde fart i bilen, men burde have været længere oppe fredag. Lørdag havde jeg ikke en chance for at avancere, da motoren havde små udsættere. Søndag var bedre og jeg tror jeg lavede den bedste start, jeg nogensinde har lavet. Men vi er stadig ikke der med opsætningen på bilen, hvor vi skal være. Så vi har stadig masser af arbejde foran os, så vi kan være klar til Monza i næste weekend".

Stilling i Formel 2 efter 7. afdeling
1. Robert Shwartzman, Prema Racing #21, 132 point
2. Callum Illot, Uni-Virtuosi Racing #4, 122 point
3. Yuki Tsunoda, Carlin #7, 111 point
4. Mick Schumacher, Prema Racing #22, 106 point
5. Nikita Mazepin, Hitech Grand Prix #24, 101 point
6. Guanyu Zhou, Uni-Virtuosi Racing #3, 92 point
7. Christian Lundgaard, ART Grand Prix #6, 89 point

Resterende løbskalender
8: 4-6/9 Monza, Italien
9: 11-13/9 Mugello, Italien
10: 25-27/9 Sochi, Rusland
11: 27-29/11 Bahrain
12: 4-6/12 Bahrain

Lundgaard Racing Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • ART Grand Prix
  • Spa-Francorchamps
  • 30/08/20 - Spa-Francorchamps - FIA Formula 2
  •      ASETEK SIMSPORTS