Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hamilton cruisede sejren hjem i Belgien

Formel 1 
30/08/20 

Skuffende eftermiddag i Ardennerne
Lewis Hamilton vandt som planlagt Det Belgiske Grand Prix - foran den anden Mercedes. Undervejs var der et par stykker der fløj af banen, men det var så det. Spændingen glimrede ved sit fravær i et skuffende F1 løb.
 

Det kan ikke være lagkage hver gang. Det har F1 aldrig været og skal aldrig være. Problemet er at det lidt for ofte er et halvtør fiberbrød, vi bliver spist af med. Mercedes er overlegne og der er ingen tegn på at det vil ændre sig på denne side af regelændringer. Faktisk kan man så også være i tvivl om de ændringer der kommer i 2022 i virkeligheden er nok. F1 har ikke den store succesrate i forhold til at ændre reglerne, for at gøre det mere interessant at se på.

Et af de evige problemer er, at bilerne har svært ved at køre tæt. Men det er ikke problemet i øjeblikket. For om så bilerne kunne fræse rundt med 20 centimeters afstand, så ville der alligevel ikke være nogen i nærheden af Mercedes bilerne. De andre teams gør ikke deres arbejde godt nok - og så er vi fremme ved diskussionen om hvordan pengene i sporten bliver fordelt.

Spa er en af de fedeste baner i F1 og derfor er det ekstra ærgerligt, når det er derfra at der kommer et løb, hvor man som seer begynder at savne curlingkvinderne, eller gud forbyde det - håndbold (nej, så slemt var det heller ikke). Allermest mindede det måske om James Bond filmen "A Quantum of Solace" - der begik den ypperste dødssynd for en James Bond film - den var kedelig. Der er andre Bond film, der bare var dårlige, men det kan tilgives. At kede sig publikum er syndigt. F1 havde i dag samme problem. Der komme ikke meget adrenalin i omløb i kroppen hos tilskuerne. Det er svært at være medlevende i noget der bare tikker derudaf som et klokkeværk.

Højdepunktet var da Giovinazzi og Russell smadrede deres racere og udløste en Safety Car. Symptomatisk for løbet var det ikke en duel der tog overhånd, men en Alfa Romeo kører, der mistede kontrollen og en Williams kører, der blev ramt af et dæk fra Giovinazzis racer. De fleste benyttede muligheden for et omkostningsfrit pitstop - og for de fleste var det, det eneste stop i dag.

Af andre bemærkelsesværdige ting kan nævnes at den tilbageværende Alfa Romeo, kørt af gamle Raikkonen, kom i mål foran begge Ferrari racere, uden selv at være i top 10. Haas klarede sig også ringe og dermed kom alle Ferrari motorerne i mål uden for top ti. Ikke sådan super imponerende.

I stedet blev det point til Perez på en 10. plads og Stroll på en 9. plads. Men de kører også med Mercedes motorer. Men de kørte også med en lidt anden strategi - og pittede senere end SC perioden. Foran dem lå Gasly, som også var på en mission med at komme op gennem feltet på friskere dæk. Norris blev nr. 7, endnu en stabil præstation fra ham. På 6. pladsen finder vi Alexander Albon, der igen understregede at han ikke kan få det samme ud af bilen som Verstappen kan. De to Renualt'er var nr. 4 og 5 - med Ricciardo forrest. Flot weekend af de to. Verstappen var 3'er, bag de to Mercedes racere.

Formel 1 prøver igen at skabe underholdning om en uge, hvor de besøger Monza.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 30/08/20 - Spa-Francorchamps - Formel 1 - FIA F1
  •