FIA Formula 2

Christian Lundgaard klar til mentalt svær weekend

27/08/20

Christian Lundgaard stiller i weekenden til start i syvende afdeling af Formel 2, der afvikles på Spa i Belgien. Formel 2, rugeklassen til Formel 1, har netop fået tilføjet yderligere to runder i Bahrain som afslutning på sæsonen. Med de to løb i Bahrain er sæsonen nu fastlagt og løbet på Spa bliver dermed starten på anden halvdel af sæsonen.

I sæsonens første halvdel har de 12 løb budt på intet mindre end 9 forskellige vindere. Christian Lundgaard, der kører for ART Grand Prix, havde en udfordrende weekend ved sidste afdeling, hvor han kæmpede med opsætningen på bilen og måtte uvant se sig selv kæmpe om positioner udenfor pointene. Christian Lundgaard er dog stadig med i kampen om mesterskabet og inden weekendens løb på Spa ligger han på tredjepladsen, 34 point efter førende Callum Illot.

(Foto: Getty Images)

Spa er sæsonens længste bane. Den udfordrende og kuperede bane er lidt over 7 km. lang og banen har altid budt på spændende racerløb. Banen er placeret i Ardennerbjergene og vejret er ofte uforudsigeligt og forventes også i den kommende weekend at kunne byde på regnvejr.

Ved sidste års Formel 2 løb på Spa mistede den unge franskmand Anthoine Hubert livet i en tragisk ulykke. Anthoine Hubert var en af Christian Lundgaards kammerater fra Renault Formel 1 teamets juniorprogram og Lundgaard er ikke i tvivl om, at det mentalt bliver en svær weekend.

"Set i lyset af, hvad der skete sidste år (Anthoine Huberts ulykke - red.), så ved jeg, at det bliver en mentalt svær weekend" fortæller Christian Lundgaard. "Jeg elsker at køre på Spa og mit mål for weekenden ændrer sig ikke. Men jeg kører løbet for Anthoine og jeg tror, vi alle sammen kommer til at køre med mere omtanke i ræset".

Christian Lundgaard ønsker ikke at udtale sig yderligere omkring ulykken med Anthoine Hubert, men omkring weekendens løb tilføjer han: "Ved sidste løb havde vi en del udfordringer. Der var noget fundamentalt forkert med opsætningen på bilen, men vi har lært en hel del. Så vi mener, at vi har et billede af, hvad vi skal tage fat i. Men vi har selvfølgelig ikke haft mulighed for at teste bilen, så jeg glæder mig til at komme igang med første træning. Løbet på Spa bliver starten på endnu en omgang med løb tre weekender i træk. Det bliver hårdt og det bliver nogle lange dage, men jeg ser frem til at komme igang".