Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Rallyteams indgår samarbejde

Rally 
23/08/20 

4 rally teams har valgt at indgå et samarbejde på værkstedet og ved de enkelte teams deltagelse i løb. Det drejer sig om:
Pallesen Motorsport, AH motorsport, LS motorsport og Njor Racing
 

De fire teams har fundet sammen for at udnytte og dele viden både på det tekniske område, samt/og hjælpe hinanden med det praktiske der skal til at holde en rallybil serviceret og kørende.

“Samarbejdet betyder vi blandt andet vil dele og udnytte servicemandskab til løb, hvorfor vi vil være at finde holdende side om side på servicepladsen”. “Fordelen er også, at vi kan deles om en række udgifter ved deltagelse i de forskellige løb og sidst men ikke mindst, så er der hele kammeratskabet, hvor alle er klar til at give en hjælpende hånd til hinanden, når der er brug for det”.

De fire teams har gennem vinteren opbygget et kammeratskab og sammenhold ved de fælles skrueaftener hver tirsdag det meste af året. Deraf det uofficielle navn for samarbejdet - “Tirsdagskruerne”

Vi ser meget frem til at vise alle teams frem i 2020, hvor de vil deltage i flere eller alle afdelinger af YM og DM i rally.

For jer der ikke lige er bekendt med hvem de 4 team er, præsenteres de her kort.

Pallesen Motorsport
Rene Pallesen er kendt for sin knaldgule Renualt Clio. Rene har kørt i mange år, og er den mest erfarne kører i teamsamarbejdet. I 2018 blev Clio’en skiftet ud med en Opel Adam, der dog fik en kort levetid under Rene’s vinger, idet den efter et større uheld, hurtigt blev udskiftet med Anders Rygaards Honda Civic.

Rene har gennem vinteren og langt hen imod sommeren, arbejdet med at klargøre den. Meget er blevet skiftet ud med nye dele, og den står idag yderst flot og med mange potente hestekræfter under motorhjelmen. Den første test endte dog med et ødelagt topstykke, men et nyt er allerede undervejs, men han og Co-driver Annette Lorensen har dog måttet ty til afbud til Cimbern Rally i september, da reservedele ikke når frem før da.

AH motorsport
er et lille familie team med far Poul Erik Hansen der står for service af bil, og Anders Hansen som fører med hans gamle skolekammerat Nicolai Aamann som navigatør.
Anders får i 2020 endvidere støtte af den erfarne navigatør Poul Kjær, der vil hjælpe os med skridtet videre fra klubrally til rally.

Sæson 2019
Målet for vores vedkommende ses som mere end godkendt. I løbet af sæsonen har vi stillet til start ved 9 klubrallyer, dette har resulteret i 8 podieplaceringer, samt guld i Speednord turneringen og sølv til DM i klubrally.

Planerne for 2020
Da Anders i efteråret 2019 fik muligheden for at overtage MP motorsports Ford Fiesta grp. E slog han til.
Så klubrally aktiviteterne er for det meste lagt på hylden i denne sæson og teamet har valgt at lægge alt fokus på “rigtigt” rally. Planen for 2020 er, at få så meget køretræning som muligt. Men som for alle andre, har Corona Pandemien fået bremset det noget i år, men hvis alt går vel, deltager teamet i et par DM afdelinger samt nogle rallysprints i år.

LS motorsport
Mange har spurgt Michael Gøttrup hvad LS motorsport står for. Svaret er rimelig simpelt, da det er forbogstaverne på hans promotor, eller rettere betegnet, hans ægtefælle.
Michael’s interesse for motorsport startede allerede fra barnsben, da han boede tæt på Roskilde Ring. Interessen blev dog ikke banesport, men derimod rally og manøvreprøver. Nok fordi banen var nedlagt da han blev gammel nok. Han kørte noget manøvre og specialprøver i 70’ og 80’erne, inden der kom en lang pause, indtil hans yngste søn viste interesse for rally. Familien anskaffede sig en Peugeot 106 Rally, som siden er udskiftet med den nuværende Citroen C2 VTS.

Anders Hansen der nu naturligvis har valgt at prøve kræfter selv, fik plads i højresædet i 2018, hvor Michael og Anders deltog i YM og DM. I 2020 er Lars Caspersen, der sidste år stillede til start i en tilsvarende bil med hans søn Morten, kommet i Co-driver sædet. Samarbejde med Lars ser Michael meget frem til, og det blev testet af for første gang den 15. august ved rallytesten ved Korskro. Bilen har i vinterens løb fået lavet nogle opgraderinger på gearkassen, som han ser frem til at se effekten af i de kommende løb og sæsoner. Planen er fuld deltagelse i Mini Rally Syd og DM afdelingerne.

Njor Racing
Mikkel har lige siden han var helt lille, haft stor interesse for rally. Specielt fordi hans far selv kørte i mange år. Hans karriere som racerkører startede dog i baneløb, da man skal være 18 for at køre rally. Højdepunktet kom da det lykkedes ham at vinde bronze ved Danmarksmesterskabet i Yokohama 1600 Challenge. Mikkel har også deltaget i enkelte klubrally løb, med et Danmarksmesterskab som sit største resultat.


Mikkel Njor og hans nyerhvervede Suzuki Swift.

Til 2020 sæsonen er fokus dog endegyldigt skiftet fra baneløb til rally. Her er det planen at køre en fuld sæson i DM i rally. Det helt klare mål er, at vinde det samlede danmarksmesterskab i sin klasse. Derudover håber Mikkel på at blive kåret til årets rallytalent, men han er dog også realistisk og ved, at det bliver en stejl indlæringskurve, da han aldrig har kørt rigtig rally før, med noter, hop, grus og hvad der ellers hører sig til. Dette er også grunden til alliancen med tirsdagsskruerne, hvor der er masser af erfaring at trække på og hjælp at hente både før og under løb.

Du kan følge de enkelte teams på Facebook:
Rene Pallesen - AH motorsport - LS_motorsport - Njor Racing.

Tirsdagsskruerne