Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BGTC

Regnen - og computeren - udfordrede Patrik Matthiesen på Donington Park

British GT
Championship 

17/08/20 

Anden afdeling af British GT-mesterskabet blev søndag kørt på den britiske tidligere F1-bane Donington Park. Patrik Matthiesen og medkører Jordan Collard havde lørdag kvalificeret sig som det bedste par til søndagens to løb.
 

Det gode kvalifikationsresultat kom ellers på en bane, som ikke umiddelbart ligger godt til HHC Motorsports McLaren 720S GT4. Men forklaringen er ifølge Patrik selv ganske simpel:

"Startplaceringerne bliver bestemt ud fra gennemsnittet af de bedste omgangstider fra begge chauffører - og jeg er så heldig at være teamet op med en kører, der lige som jeg er i den gode ende af feltet", forklarer han om det stærke resultat.


(Foto: SRO Motorsports Group)

Spændingen var alt andet end overstået med den gode kvalifikation. Vejrudsigten truede med regn, og da det første løb skulle køres stod regnen ned i stænger over banen. Umiddelbart en positiv detalje for det hurtige makkerpar, da deres McLaren er ret hurtig på våd asfalt. Til gengæld blev det bilens elektroniske hjælpemidler, som endte med at koste topplaceringen.

"Vores bil er udstyret med traction control, og hvor flere af vores konkurrenter kan justere intensiteten af systemet i ti niveauer, har vi kun tre niveauer at vælge mellem. Ingen af dem passede helt godt til de forhold, vi kørte under i dag, så ud af svingene blev computeren ved med at holde igen med gassen - og så kørte de andre altså", forklarer Patrik, som ellers gjorde sit til at holde sig i front under sin halvdel af det to timer lange løb.


(Foto: David Lord Photography)

Over flere omgange gjorde han sig godt bred for at holde de ivrige konkurrenter bag sig, men sønderjyden måtte til sidst se sig henvist til en sjetteplads.

Bedre gik det dog i weekendens andet løb. Bilen havde i mellemtiden fået monteret et par hårdere fjedre bagpå, og det gav bedre vejgreb på vej ud af svingene. Efter en times racerløb krydsede parret målstregen på en tredjeplads i GT4-klassen - et godt resultat, trods alt.


(Foto: Jakob Ebrey Photography)

"Vi vidste godt, at det ville blive en hård weekend, men vores første løb blev slet ikke som vi havde håbet. Nu gælder det om at få hovedet ned og fokusere benhårdt på næste løb, som køres på to uger på Brands Hatch. Vi går målrettet efter den helt store pokal, og vi ved at det kommer til at kræve en stor indsats", slutter Patrik Matthiesen.

PatrikMatthiesen.com


Læs mere om:
  • Patrik Matthiesen
  • Donington Park
  •