Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hamilton vandt Den Spanske Procession

Formel 1 
16/08/20 

Business as usual på Catalunya
Hamilton vandt! Så er løbet sådan set beskrevet, fordi, sådan et løb var det. Ingen overraskelser, ingen spænding, højst vage rygter om noget regn, der aldrig materialiserede sig. Et løb af den slags, der eksisterer for at vi bedre kan sætte pris på de sjove, når de er der!
 

Det er som om varmen lægger en dæmper på et racerløb. Egenlig er det meget logisk. Jeg kan sidde hjemme i min sofa og have det afsindigt varmt. En F1 kører har en motor i ryggen; en bagende sol; ganske lidt plads og en brandsikker kørerdragt - eller sagt på en anden måde: De har det varmere end mig, og jeg orker knapt at række ud efter fjernbetjeningen for at skrue højere op. Nok er kørerne i bedre form end jeg, men at varmen påvirker deres præstation er vel i bund og grund meget naturligt.

Hvis et løb virkelig skal være spændende i varmen kræver det som regel lidt mere eksterne faktorer. Det kan være at dækkene også bliver træt af varmen og går i opløsning. Eller som i Dallas for mange år side, hvor asfalten blev revet op, fordi den nærmest var smeltet i varmen. Asfalten på Catalunya er der ingen problemer med, og Pirellis dæk stod distancen, nærmest bedre end forventet. Og så var der den regn, de begyndte at snakke om, skulle komme efter omgang 50. Den kom ikke.

Så der var ikke meget der lagde til rette for et spændende løb - og det blev det da heller ikke. Hamilton startede fint og kom godt afsted, og så vandt han løbet. Bottas kom ikke så godt afsted og blev sendt ned som nr. 4 - og derfor endte han som nr. 3! Da starten gik kom både Verstappen og Stroll forbi, mens også Perez forsøgte sig. Senere kom Bottas igen foran Stroll - det var da han fik DRS - men hans chancer for sejr var afgået ved døden. Verstappen kunne han ikke gøre noget ved, ligesom Verstappen ikke kunne gøre noget ved Hamilton.

At Mercedes motoren er overlegen ses tydeligt i resultatet. 4. og 5. mand over stregen var Perez og Stroll. At de ikke er på niveau med Mercedes blev understreget af, at de begge var en omgang efter Hamilton! Perez havde en straf på fem sekunder hængende, som gjorde at han blev flyttet ned på 5. pladsen, mens Stroll blev forfremmet til 4. pladsen.

Carlos Sainz blev nr. 6 og understregede at tingene er begyndt at gå den rigtige vej for det gamle team. Bag ham kom den bil han skal overtage næste sæson - Vettels Ferrari. Med kun et enkelt stop, og det var vist ikke Vettel egentlig havde ønsket, lykkedes det at komme hjem i pointene. At en 7. plads er en god dag for Ferrari, understreger, at de har et problem. Leclerc i den anden bil, måtte udgå, da hans motor ikke gad køre mere. På vej i et sving slukkede den. Han kom i gang igen, men humpede en del og endte med at trække sig. Da han holdt stille, holdt han ellers et godt sted, hvis man hørte til dem, der sad og ønskede sig en SC, for at skabe en chance for spænding i løbet.

Albon kørte et løb uden de store problemer og sluttede på 8. pladsen. Der er markant forskel på hvad han og Verstappen får ud af den bil. Og spørgsmålet er om Albon leverer hvad bilen egentlig kan, og Verstappen så overpræsterer hver gang, eller om Verstappen præsterer hvad bilen kan og Albon så underpræsterer. Sandheden er måske nok lidt midt i mellem. Men det er rent gætteri.

Bag Albon, i fætter/kusine bilen fra Alpha Tauri, kom den detroniserede Gasly og understregede at fyringen sidste år måske ikke var helt rimelig, mens Lando Norris tog det sidste point for McLaren.

Retfærdigvis skal det siges, at der var tidspunkter hvor der blev kørt tæt i løbet, og der var overhalinger, men resultatet i front, var der aldrig nogen tvivl om.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Circuit de Catalunya
  • 16/08/20 - Circuit de Catalunya - Formel 1 - FIA F1
  •